Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Tavaszi megújulás a felszolgálók munkaruháiban

2023.04.15 16:07

A felszolgáló az étterem első “bútordarabja”

Fekete és fehér

Télből tavasz

“A divat változik, a stílus örök” (Coco Chanel)

Tavaszi megújulás a felszolgálók munkaruháiban

A tavasz beköszönte az élet legtöbb területén megújulást, változást, frissítést hoz magával. Ha szeretnéd az évszakváltást megkoronázni felszolgáló ruhád frissítésével, vagy akár teljes átalakításával, olvass tovább, és segítünk benne!

 

Az étterembe érkező vendég általában jóval az étlap megtekintése előtt, de még a belső berendezést is megelőzve a felszolgálókkal találkozik. Ők reprezentálják egyszerre az étterem stílusát, harmonikus működését, tisztaságát és hozzáállását a vendégekhez. Nagy és szép feladat mindennek megfelelni. MIelőtt egy felszolgáló egyáltalán megszólalna, és köszöntené a vendéget, a ruházata árulkodik a fentiekről. A vendég megfigyeli, hogy a felszolgálók tiszta ruhában vannak-e, összhangban vannak-e a viselt ruhadarabok, a felszolgálók egyforma ruhát viselnek-e, illetve hogy ezek a ruhadarabok milyen minőségűek. Ezek mind egy szempillantás alatt megalapozzák az érkező vendég hangulatát! Kiemelkedően fontos tehát olyan egyenruhát választani, ami megfelelően mutatja be az éttermet már az első pillanatban. A viselt munkaruhák stílusa, összhangja, kiegészítői mellett a legfontosabb a tisztaságuk, így erre is érdemes kiemelt hangsúlyt fektetnünk, nincs csak tavasszal!

Fekete és fehér

A legtöbb étteremben a fekete alj-fehér felső kombinációt alkalmazzák a felszolgálók öltözékében, ezért a chefs.hu kínálatában is ebből a két színből található meg a legtöbb variáció. Hölgyek esetében a fekete nadrág mellett  minimum combközépig érő fekete szoknya is bevált öltözék, míg a felsők tekintetében már jóval többféle variáció elképzelhető. Egyszerű fehér póló helyett rövid vagy hosszú ujjú blúzok, ingek közül is választhatunk, amit urak esetében az étterem eleganciájához igazodva ki lehet egészíteni (csokor)nyakkendővel is. Nem kötelező azonban fehér színben választani a felsőruházatot, a fekete alj-fekete felsőrész megoldás is remekül mutat. 

 

Télből tavasz

Télen sok esetben más ruhatárból öltözködnek a felszolgálók, mint a melegebb évszakokban. Léteznek bélelt nadrágok, vastagabb anyagból készült ingek/blúzok, amelyek megfelelőek a hidegebb hónapokra, azonban ezeket tavasszal érdemes lecserélni. Amennyiben télen hosszú ujjú blúzt/inget választottak a felszolgálók, úgy akár a rövidujjú változatra is áttérhetnek. Bár a felszolgálók munkacipői általában négyévszakos kivitelűek, tehát ugyanazt a lábbelit hordják egész évben, bizonyos esetekben érdemes ezt is váltani a tavasz beköszöntével.

 

“A divat változik, a stílus örök” (Coco Chanel)

Ahogy fent írtuk, a felszolgálók megjelenése az étterem legelső reprezentációja, így nem csak a munkaruhák minősége, tisztasága, színe, egységessége lesz szembetűnő a vendégek számára, hanem a kiválasztott ruhadarabok stílusa is. A felszolgáló munkaruhákban kevésbé gyorsan változik a divat, azonban 1-1 jó minőségű darab beszerzésekor érdemes örökérvényű szabásúakat választani, hiszen minden esetben hosszútávon tervezünk. A felszolgálók megjelenését a kötények és mellények is remekül feldobják, ezekkel akár színeket is csempészhetünk a fekete-fehér öltözékbe, de természetesen csak módjával!

Rólunk mondták vásárlóink