Minden amit a vendéglátásról tudni kell
Fedezd fel a japán késkészítés mesterműveit a KAI kések által, amelyek a precizitást és a minőséget ötvözik minden konyhai feladatban.
A konyhai munka során a higiénia és a biztonság kiemelt fontosságú, ezért érdemes a megfelelő védőeszközöket használni. Ismed meg azt az 5 okot, amiért a nitril gumikesztyű a legjobb választás minden szakács számára, legyen szó allergiamegelőzésről vagy vegyszerállóságról!
Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet otthon tökéletes steaket sütni a megfelelő technikák és eszközök segítségével, kiemelve a szondás maghőmérő használatát a steak ideális belső hőmérsékletének eléréséhez. Az útmutató részletesen ismerteti a steak előkészítését, sütését és a pihentetés fontosságát is.
A konyhában töltött idő jelentős részét a vágási feladatok teszik ki, ezért elengedhetetlen, hogy a séfek és hobbiszakácsok ismerjék a megfelelő eszközök használatát. A megfelelő késválasztás, élezés és a biztonsági eszközök használata mind hozzájárul a konyhai munka hatékonyságához és biztonságához. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használhatod a konyha három elengedhetetlen kellékét: a szakácskést, a fenőacélt és a vágásbiztos kesztyűt.
A megfelelő munkaruha növeli a szakácsok kényelmét, önbizalmát és csapatszellemét, így javítva a teljesítményt és a munkamorált.
A cukrászat világa tele van kreatív lehetőségekkel, ahol a megfelelő eszközök segítségével nemcsak a munka válik egyszerűbbé, hanem a desszertek is igazán különlegessé. Ebben a cikkben bemutatunk néhány professzionális cukrászati kelléket, amelyekkel még nagyobb örömmel és precizitással alkothatsz a konyhában.
A vendéglátóiparban a személyzet megjelenése kulcsfontosságú a vendégek első benyomásának kialakításában. A megfelelő munkaruha nemcsak a higiéniát és a professzionalizmust tükrözi, hanem jelentős pszichológiai hatással is bírhat a vendégek élményére.
A nyári grillezés tökéletes élményéhez nélkülözhetetlenek a megfelelő eszközök és munkaruhák. Fedezd fel a legjobb kötényeket, a szondás maghőmérőt és a hőálló szilikon végű csipeszt, hogy a grillpartid felejthetetlen legyen.
Ismerd meg a Kai kések kiválóságát és tudd meg, hogyan tarthatod őket élesek és biztonságosak!
A konyhai eszközök világában a Microplane név egyet jelent a minőséggel és a hatékonysággal. Ismerd meg a Gourmet Finom Reszelőt, a Julienne Szeletelőt és az Ujjvédőt, amelyekkel minden szakács, cukrász és otthoni konyhaművész könnyedén dolgozhat.
A konyha nemcsak a kulináris alkotások színtere, hanem számos potenciális veszélyforrás otthona is. A forró edények, éles eszközök és csúszós padlók mind-mind növelik a balesetek kockázatát. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan csökkenthetők ezek a kockázatok a megfelelő szakácsruházat kiválasztásával.
A jó minőségű kések és azok megfelelő karbantartása elengedhetetlen a konyhai sikerhez. Befektetés a minőségbe nem csupán a munka minőségét javítja, hanem hosszú távon is gazdaságos választás.
A vendéglátóiparban dolgozók számára az egész napos lábon állás szükségszerűen velejárója a munkának. Ez a folyamatos terhelés komoly próbatétel elé állítja a lábakat, és ha nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő lábbeli kiválasztására, hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.
A séf kabátok kiválasztása nem csupán praktikus szempontokat, hanem stílust és funkcionalitást is magában foglal. A cikkben részletesen áttekintjük az anyagválasztás fontosságát, a megfelelő stílus és funkcionalitás összhangját, valamint kiemeljük a praktikus jellemzőket. Két példát is bemutatunk a tökéletes kabátok közül, hogy segítsünk a választásban.
Ahogy közeledik húsvét, Magyarországon a családok konyhái is megtelnek az ünnepi hangulattal és az ínycsiklandó illatokkal. Előkerülnek a várva várt füstölt, pácolt és érlelt ízek, az otthoni húsvéti ebédek pedig felejthetetlen családi élményt nyújtanak a hagyományos magyar konyha receptjeinek javával és egyedi ízvilágával. Vegyük számba (és rágjuk át), milyen konyhai trendek és szokások jellemzik ezt az ünnepet a magyar háztartásokban!
SIRHA Budapest 2024
A Chefs.hu Kiállítóként a SIRHA Budapest-en
Közös Siker és Innováció
Miért főzzünk közösen?
Mi könnyítheti a munkát?
Hogyan lehet szórakoztatóvá tenni a főzést?
Mit jelentenek a különböző színek?
Na és a séfkabát színes gombjai?
Mit mivel kombináljunk?
Vomberg Frigyes – Szakácskabátba Zárva
Jakabfi Dávid könyvek
Dajka Gábor – Szakácsemlékek
A Japán késkészítők
Damaszkuszi acél penge
A nikkel és egyéb adalékok fontossága
Késkészítő mester manufaktúrák
A vágásbiztos kesztyűk alapvető szerepe
Idő megtakarítása
Sebfertőzések elkerülése
A kesztyűk szabványai
Brifkó, azaz a tökéletes pincér pénztárca
Milyen a jó üvegnyitó?
Hófehér pincérkesztyű
A szennyeződések eltávolítása
A szagok eltávolítása
Fertőtlenítés, előírások szerint
Olasz minőség
Ergonomikus kialakítás és design egyben!
Termék kínálat
Előírások
Praktikus választás
Egyéniség a konyhában is
Crocs klumpák minden földlakó lábán
Ergonómia
Biztonság
Tisztíthatóság
A felszolgáló az étterem első “bútordarabja”
Fekete és fehér
Télből tavasz
“A divat változik, a stílus örök” (Coco Chanel)
Nadrágválasztás szempontjai
A méret (is) a lényeg!
Minőség mindenek előtt
A menü kiválasztása
A szakács eszközei
Tökéletes tálalás
A vacsora királynője: a desszert
Az előkészítést segítő eszközök
Elengedhetetlen cukrász kellékek
A siker kulcsa a minőség
Hobbi vagy profi cukrász vagy?
Miért védjük lábunkat?
A klumpa előnyei
Birkenstock profi klumpák, profiknak
Egy jó klumpa aranyat ér!
Milyen szakácskabátok vannak?
Az Ice Cool szakácskabát típusai
Mikroszálas VS. pamut szakácskabát
A szakácskabát kiválasztásának receptje
Speciális “turkász”
Hasznos konyhai eszköz
Milyen a jó maghőmérő?
Kesztyűk a konyhában
Miért éppen nitril?
Nitril gumikesztyű használata
Nitril gumikesztyű rendelése
Konyharuha anyaga és mérete
Funkció
Tárolási lehetőségek
Rendelés
A késekről, vágóeszközökről általában
Sajtvágó kemény és lágy sajthoz
Sajtvágó lágy sajthoz
Sajtvágó kemény sajthoz
Kiegészítő termékek sajtvágáshoz
Fenőacélok, késélezők használata
Fenőacél típusok
Milyen a jó fenőacél?
Mi kell a jó tortához?
Éles élek
A díszítés cukrász kellékei
A márka beszél
Egyedinek egyedit
Stílusos munkaruha
Laza konyhai divat
Vicces ajándékok a vendéglátásban
Design pulóver
Minőség másképpen
A kötény eredete
Kötény, szakmákra szabva
Anyag és szín
Kreatív kötény nyomtatás
A kések
Sokoldalú késfajták
Professzionális késkészlet
Szettek
Fenőacélok és késélezők, otthon
Késélező acél, mint munkaeszköz?
Fened a fogad egy fenőacélra?
Milyen az egyedi ajándék?
Humoros “egyenruha”
Tréfás ajándékok szakácsoknak
Első a minőség
Hobbiból álom, álomból szakma!
Otthoni fortélyok
Jó társaság
Miért legyél szakács? - Szakmai hírnév
Miből lesz a könyv?
Saját étterem
Tükröm, az alkotásom
Egyedi hímzések, egyedi alkotóknak
Élethű szitázás, élethű emblémázás
Hímzés, felvarró, szitanyomás
A csontozókések tulajdonságai
Hogyan válassz csontozókést?
A csontozókések használata - nem csak csontozásra
A csontozókések karbantartása
Mely kategóriába tartoznak a női konyhai munkaruhák?
A női konyhai munkaruhák - védőruha jellegű darabok
A női konyhai munkaruhák - formaruha jellegű darabok
A szakácskés kiválasztása
A szakácskés használata - vágási technikák
Szeletelési technikák szakácskéssel
A szakácskések karbantartása
Az egyedi hímzések technikai háttere
Egyedi hímzések a konyhai ruházatban
Az egyedi hímzés megrendelésének menete
A flexibilis csontozókés előnyei
A flexibilis csontozókés előnyeinek kihasználása
Egyéb tudnivalók a flexibilis csontozókésről
Mi volt a konyhai kesztyű előtt?
Konyhai kesztyű kezdőknek
Konyhai kesztyű haladóknak
Konyhai kesztyű profiknak
Még egy fontos szempont: az egészségvédelem
Design kötény – mikor kell viselni?
Akinek a design kötény kötelező a buliban is
A hétköznapi főzés is lehet szórakoztató
Szánj időt a különböző késtartó megoldások megismerésére!
A webáruházunkban elérhető termékek a kések okos tárolására
A szakácskabátról általában
Az ice cool és a hálós hátú szakácskabát bemutatása
A késtartó tokokról
Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?
Mi a különbség a japán és a német acél pengéjű kések között?
Melyik jobb minőségű?
Hogyan lehet megfelelően élesíteni a Kai kések pengéjét?
A látvány nagyon fontos
Az EGOCHEF szakácsnadrág bemutatása
Körültekintően érdemes vásárolni
Otthoni használat
A késélező acél munkaeszközként történő használata
Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?
Séf kés
Kenyérvágó kés
Santoku és Japán kések
Csontozó kés
Konyhakések a webáruházunk kínálatában
Nézzük, honnan is származik ez a ruhadarab
Különböző fazonok
Fekete barista kötény
A felszolgáló ruházat a megjelenés kulcsfontosságú tényezője
A webshopban elérhető termékek
Lássuk, milyen ruhadarabokra is lehet szüksége egy felszolgálónak?
Tárolás
A kenyérszelő késekről
Válaszd a számodra megfelelő terméket
Lássuk, milyen feladatokat látnak el ezek a kések?
Tisztítás, tárolás
Kovácsolt acél kések márkái és termékei
Rövid története
Napjainkban
Ha munkánk során hordunk kötényt
Kötény ötletek tőlünk, neked
Szín
Mintázat
Anyag
Milyen alapvető eszközre lehet szükség egy konyhában?
Mi történik, ha nincs meg a szimmetria
Visszerek is előfordulhatnak
Nem mindegy, milyen a talaj
A lábfejet és a talpat is terheljük
A sok állással járó munkakörökben fontos a megfelelő cipő
Szabályok az asztal leszedéséhez és tányér fogások pincéreknek
A konyhai kések leggyakrabban használt fajtái
Séf kés
Kenyérvágó kés
Santoku és Japán kések
Csontozó kés
Minőségi konyhai eszközök
A kézzel kovácsolt kések anyaga, méretei
Milyen munkálatokra is használhatjuk ezeket az eszközöket?
Tisztítás, tárolás
Márkák, márkákhoz tartozó típusok, markolatok
Miért érdemes konyhai kötény szettet vásárolni?
Hogyan nézzen ki és milyen színű legyen?
Milyen legyen az anyaga?
Melyik fazon illik hozzánk?
Fenőkő
Fenőacél
Amire figyelni kell az élezés közben
Lehetséges hibák
Milyen munkára fogjuk használni?
Tisztíthatóság és karbantartás
Konyhai kisegítő
Séf, szakács
Pincér
Sapkák, kesztyűk
Formák és kialakítások
Minőség és energiatakarékos üzemi konyha felszerelések
Karbantartás
Konyhai eszközök, kellékek
A tradicionális japán kések története
A japán kések márka választéka
Megfelelő karbantartás
Megfelelő tárolás
Milyen célra használjuk az éles késeket?
Tudjuk, hogy honnan is erednek ezek a munkaruhák?
Milyen anyagból készülhet a férfi séfkabát?
Választható színek