Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Ismerd meg a Kai kések kiválóságát és tudd meg, hogyan tarthatod őket élesek és biztonságosak!

A konyhai eszközök világában a Microplane név egyet jelent a minőséggel és a hatékonysággal. Ismerd meg a Gourmet Finom Reszelőt, a Julienne Szeletelőt és az Ujjvédőt, amelyekkel minden szakács, cukrász és otthoni konyhaművész könnyedén dolgozhat.

A konyha nemcsak a kulináris alkotások színtere, hanem számos potenciális veszélyforrás otthona is. A forró edények, éles eszközök és csúszós padlók mind-mind növelik a balesetek kockázatát. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan csökkenthetők ezek a kockázatok a megfelelő szakácsruházat kiválasztásával.

A jó minőségű kések és azok megfelelő karbantartása elengedhetetlen a konyhai sikerhez. Befektetés a minőségbe nem csupán a munka minőségét javítja, hanem hosszú távon is gazdaságos választás.

A vendéglátóiparban dolgozók számára az egész napos lábon állás szükségszerűen velejárója a munkának. Ez a folyamatos terhelés komoly próbatétel elé állítja a lábakat, és ha nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő lábbeli kiválasztására, hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

A séf kabátok kiválasztása nem csupán praktikus szempontokat, hanem stílust és funkcionalitást is magában foglal. A cikkben részletesen áttekintjük az anyagválasztás fontosságát, a megfelelő stílus és funkcionalitás összhangját, valamint kiemeljük a praktikus jellemzőket. Két példát is bemutatunk a tökéletes kabátok közül, hogy segítsünk a választásban.

Ahogy közeledik húsvét, Magyarországon a családok konyhái is megtelnek az ünnepi hangulattal és az ínycsiklandó illatokkal. Előkerülnek a várva várt füstölt, pácolt és érlelt ízek, az otthoni húsvéti ebédek pedig felejthetetlen családi élményt nyújtanak a hagyományos magyar konyha receptjeinek javával és egyedi ízvilágával. Vegyük számba (és rágjuk át), milyen konyhai trendek és szokások jellemzik ezt az ünnepet a magyar háztartásokban!

SIRHA Budapest 2024

A Chefs.hu Kiállítóként a SIRHA Budapest-en

Közös Siker és Innováció

Miért főzzünk közösen?

Mi könnyítheti a munkát?

Hogyan lehet szórakoztatóvá tenni a főzést?

Mit jelentenek a különböző színek?

Na és a séfkabát színes gombjai?

Mit mivel kombináljunk?

Vomberg Frigyes – Szakácskabátba Zárva

Jakabfi Dávid könyvek

Dajka Gábor – Szakácsemlékek

A Japán késkészítők

Damaszkuszi acél penge

A nikkel és egyéb adalékok fontossága

Késkészítő mester manufaktúrák

A vágásbiztos kesztyűk alapvető szerepe

Idő megtakarítása

Sebfertőzések elkerülése

A kesztyűk szabványai

Brifkó, azaz a tökéletes pincér pénztárca

Milyen a jó üvegnyitó?

Hófehér pincérkesztyű

A szennyeződések eltávolítása

A szagok eltávolítása 

Fertőtlenítés, előírások szerint

Olasz minőség

Ergonomikus kialakítás és design egyben!

Termék kínálat

 

Előírások

Praktikus választás

Egyéniség a konyhában is

Crocs klumpák minden földlakó lábán

Ergonómia

Biztonság

Tisztíthatóság

A felszolgáló az étterem első “bútordarabja”

Fekete és fehér

Télből tavasz

“A divat változik, a stílus örök” (Coco Chanel)

Nadrágválasztás szempontjai

A méret (is) a lényeg!

Minőség mindenek előtt

A menü kiválasztása

A szakács eszközei

Tökéletes tálalás

A vacsora királynője: a desszert

Az előkészítést segítő eszközök

Elengedhetetlen cukrász kellékek

A siker kulcsa a minőség

Hobbi vagy profi cukrász vagy?

Miért védjük lábunkat?

A klumpa előnyei

Birkenstock profi klumpák, profiknak

Egy jó klumpa aranyat ér!

Milyen szakácskabátok vannak?

Az Ice Cool szakácskabát típusai

Mikroszálas VS. pamut szakácskabát

A szakácskabát kiválasztásának receptje

Speciális “turkász”

Hasznos konyhai eszköz

Milyen a jó maghőmérő?

Kesztyűk a konyhában

Miért éppen nitril?

Nitril gumikesztyű használata

Nitril gumikesztyű rendelése

Konyharuha anyaga és mérete

Funkció

Tárolási lehetőségek

Rendelés

A késekről, vágóeszközökről általában

Sajtvágó kemény és lágy sajthoz

Sajtvágó lágy sajthoz

Sajtvágó kemény sajthoz

Kiegészítő termékek sajtvágáshoz

Fenőacélok, késélezők használata

Fenőacél típusok

Milyen a jó fenőacél?

Mi kell a jó tortához?

Éles élek

A díszítés cukrász kellékei

A márka beszél

Egyedinek egyedit

Stílusos munkaruha

Laza konyhai divat

Vicces ajándékok a vendéglátásban

Design pulóver

Minőség másképpen

A kötény eredete

Kötény, szakmákra szabva

Anyag és szín

Kreatív kötény nyomtatás

A kések

Sokoldalú késfajták

Professzionális késkészlet

Szettek

Fenőacélok és késélezők, otthon

Késélező acél, mint munkaeszköz?

Fened a fogad egy fenőacélra?

Milyen az egyedi ajándék?

Humoros “egyenruha”

Tréfás ajándékok szakácsoknak

Első a minőség

Hobbiból álom, álomból szakma!

Otthoni fortélyok

Jó társaság

Miért legyél szakács? - Szakmai hírnév

Miből lesz a könyv?

Saját étterem

Tükröm, az alkotásom

Egyedi hímzések, egyedi alkotóknak

Élethű szitázás, élethű emblémázás

Hímzés, felvarró, szitanyomás

A csontozókések tulajdonságai

Hogyan válassz csontozókést?

A csontozókések használata - nem csak csontozásra

A csontozókések karbantartása

Mely kategóriába tartoznak a női konyhai munkaruhák?

A női konyhai munkaruhák - védőruha jellegű darabok

A női konyhai munkaruhák - formaruha jellegű darabok

A szakácskés kiválasztása

A szakácskés használata - vágási technikák

Szeletelési technikák szakácskéssel

A szakácskések karbantartása

Az egyedi hímzések technikai háttere

Egyedi hímzések a konyhai ruházatban

Az egyedi hímzés megrendelésének menete

A flexibilis csontozókés előnyei

A flexibilis csontozókés előnyeinek kihasználása

Egyéb tudnivalók a flexibilis csontozókésről

Mi volt a konyhai kesztyű előtt?

Konyhai kesztyű kezdőknek

Konyhai kesztyű haladóknak

Konyhai kesztyű profiknak

Még egy fontos szempont: az egészségvédelem

Design kötény – mikor kell viselni?

Akinek a design kötény kötelező a buliban is

A hétköznapi főzés is lehet szórakoztató

Szánj időt a különböző késtartó megoldások megismerésére!

A webáruházunkban elérhető termékek a kések okos tárolására

A szakácskabátról általában

Az ice cool és a hálós hátú szakácskabát bemutatása

A késtartó tokokról

Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?

Mi a különbség a japán és a német acél pengéjű kések között?

Melyik jobb minőségű?

Hogyan lehet megfelelően élesíteni a Kai kések pengéjét?

A látvány nagyon fontos

Az EGOCHEF szakácsnadrág bemutatása

Körültekintően érdemes vásárolni

Otthoni használat

A késélező acél munkaeszközként történő használata

Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?

Séf kés

Kenyérvágó kés

Santoku és Japán kések

Csontozó kés

Konyhakések a webáruházunk kínálatában

Nézzük, honnan is származik ez a ruhadarab

Különböző fazonok

Fekete barista kötény

 

A felszolgáló ruházat a megjelenés kulcsfontosságú tényezője

A webshopban elérhető termékek

Lássuk, milyen ruhadarabokra is lehet szüksége egy felszolgálónak?

Tárolás

A kenyérszelő késekről

Válaszd a számodra megfelelő terméket

 

Márkák

Jó minőségű konyhai kések - méret és kialakítás 

Lássuk, milyen feladatokat látnak el ezek a kések?

Tisztítás, tárolás

Kovácsolt acél kések márkái és termékei

Rövid története

Napjainkban

Ha munkánk során hordunk kötényt

Kötény ötletek tőlünk, neked 

Szín

Mintázat

Anyag

Milyen alapvető eszközre lehet szükség egy konyhában?

Mi történik, ha nincs meg a szimmetria

Visszerek is előfordulhatnak

Nem mindegy, milyen a talaj

A lábfejet és a talpat is terheljük

A sok állással járó munkakörökben fontos a megfelelő cipő

Szabályok az asztal leszedéséhez és tányér fogások pincéreknek

A konyhai kések leggyakrabban használt fajtái

Séf kés

Kenyérvágó kés

Santoku és Japán kések

Csontozó kés

Minőségi konyhai eszközök

Reszelők

Hámozók

Egyéb konyhai felszerelések

A kézzel kovácsolt kések anyaga, méretei

Milyen munkálatokra is használhatjuk ezeket az eszközöket?

Tisztítás, tárolás

Márkák, márkákhoz tartozó típusok, markolatok

Miért érdemes konyhai kötény szettet vásárolni?

Hogyan nézzen ki és milyen színű legyen?

Milyen legyen az anyaga?

Melyik fazon illik hozzánk?

Fenőkő

Fenőacél

Amire figyelni kell az élezés közben

Lehetséges hibák

 

 

Avagy, hogyan süssünk tökéletes sültkrumplit

Sztárok kedvenc pizzái – ezt eszi a pápa és Beyoncé

Milyen munkára fogjuk használni?

Tisztíthatóság és karbantartás

Konyhai kisegítő

Séf, szakács

Pincér

Sapkák, kesztyűk

Formák és kialakítások

Minőség és energiatakarékos üzemi konyha felszerelések

Karbantartás

Konyhai eszközök, kellékek

A tradicionális japán kések története

A japán kések márka választéka

Megfelelő karbantartás

Megfelelő tárolás

Milyen célra használjuk az éles késeket?

Tudjuk, hogy honnan is erednek ezek a munkaruhák?

Milyen anyagból készülhet a férfi séfkabát?

Választható színek

A szilikon felhasználási területei

A fogókesztyűk anyaga, típusai

Mi is valójában a damaszkolás?

A damaszk kések karbantartása

A damaszk szakácskések

Cukrász eszközt, de milyet?

Lássuk az eszközöket!

Ismerjük meg őket egy kicsit közelebbről

Egyéb kiegészítők

Rólunk mondták vásárlóink