Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Okos késtartó megoldások – nem csak séfeknek

2019.10.31 07:20

Szánj időt a különböző késtartó megoldások megismerésére!

A webáruházunkban elérhető termékek a kések okos tárolására

Okos késtartó megoldások – nem csak séfeknek

A kés olyan fontos alapeszköze a séfnek, mint a cipésznek az ár, vagy a kertésznek a metszőolló. Tárolása, megfelelő karbantartása garantálja, hogy sokáig maradhat kedvenc munkaeszköz. Olyan okos késtartó megoldásokat mutatunk be, amelyek nem csak a szakácsok, de a Te konyhádban is hatékonyan őrzik-védik késeidet.

WÜSTHOF KÉSTARTÓ TÁSKA - 20 DB-OS

Szánj időt a különböző késtartó megoldások megismerésére!

Ha vetted a fáradságot, és igényes, minőségi késeket választottál a konyhai munkádhoz, valószínűleg vigyázni is szeretnél szerzeményeidre. Hiszen ezek a kések hasítanak: élesek, hegyesek és könnyű használni őket. Ha késtartót szeretnél beszerezni, a következő szempontokat vedd figyelembe:

  1. Helyigény – mennyi helyen fér el a konyhában

 

  1. Használhatóság – a kések elérhetőségét, áttekinthetőségét jelenti, hogy a különböző méretű pengéket milyen gyorsan tudod kiválasztani

 

  1. Tisztíthatóság – nagyon fontos, hogy a késtartó jól tisztítható és cseppmentesre szárítható legyen, hiszen még a rozsdamentes acél pengék is tudnak rozsdálni, ha sokáig víznek, nedvességnek vannak kitéve.

 

  1. Gyermekbiztonság – ahol gyermek van, ott fokozottan kell ügyelni arra, hogy az éles kések megfelelő tartóba kerüljenek, számukra elérhetetlenek legyenek a veszélyes eszközök.

A webáruházunkban elérhető termékek a kések okos tárolására

  1. Mágneses késtartó

A mágneses elven működő késtartót általában falra szerelhető változatban találod meg. Ezáltal nem foglal el helyet a konyhapulton, viszont kézközelben tudhatod a késeidet. Mivel a kések pengéi szabadon vannak, egy szempillantás alatt el tudod dönteni, hogy melyik vágóeszközre van éppen szükséged. Mivel a kések pengéi tisztán kerülnek fel a mágnescsíkra, kiválóan tisztán tartható - könnyedén áttörölheted egy fertőtlenítő kendővel vagy puha törlőruhával. 

KÉSTARTÓ MÁGNESSÍN - 30 CM

Anyagát tekintve találhatsz rozsdamentes acélból vagy fából készült változatot is. Nagyon fontos, hogy maga a mágnes ne legyen se túl erős, se túl gyenge. Ha túlzottan gyenge, nem tudja biztosan megfogni a vastagabb pengét, ha túl erős a mágneses hatás, akkor pedig egy erőteljesebb mozdulatra van szükség a kés “leakasztásához”, így fennáll a veszélye annak, hogy a penge megsérül, netán kicsorbul. 

Méreteiben olyat válassz, amely megfelel a késeid számának. A mágneses késtartó nem nevezhető biztonságosnak, mivel a kések szabadon függenek a mágnescsíkon – mindenképpen olyan helyen kell elhelyezni, hogy még véletlenül se érhess hozzá a pengékhez, ha nem akarsz.

  1. Késtartó blokk

A késtartó blokkok ugyan a pulton foglalnak helyet, de a különböző méretű kések számára kialakított kis rések egyértelművé teszik, hogy melyik nyílásban melyik penge lapul. A blokk tisztán tartása korántsem egyszerű, hiszen a mélyedésekben megülhet a por, a szennyeződések, és könnyen penészessé is válhat.

Ezt a kihívást a fából készült blokkoknál nem, vagy csak különleges kialakítással tudják kivédeni, illetve létezik egy “hibrid” változatú blokk is, amely fa alapra vágott mágnescsíkokkal rögzíti a késeket, általában nyitott pengeelérést biztosítva. Sajnos a késtartó blokk így nem veszélytelen – a gyermekek elől jobb inkább elzárnod. A dőlt ívű blokk jobban kézre áll, illetve a blokk alján lévő csúszásgátló gumiréteg is hasznos.

  1. Késtartó táska és tekercs

A késtartó táska és tekercs már a séfek kedvenc kellékei lehetnek, hiszen 4-8, akár 20 db kés biztonságos tárolására is alkalmas. A késtartó tekercs igazából egy összehajtható tolltartó, csak itt a keskeny zsebekben a pengéket helyezheted el biztonságosan és védetten. Nem csúsznak el vagy ki a tartóból, és szárazon tartja a késeket. 

ICEL KÉSTARTÓ TEKERCS 15 DB-OS

Egy szakács számára rengetegféle kés és kellék szükséges, otthon is! Nézz körül webáruházunkban, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő terméket! Jó főzést kívánunk!

Rólunk mondták vásárlóink