Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Mi mindent tudhatunk a kovácsolt acél késekről?

2019.08.22 07:34

Lássuk, milyen feladatokat látnak el ezek a kések?

Tisztítás, tárolás

Kovácsolt acél kések márkái és termékei

Mi mindent tudhatunk a kovácsolt acél késekről?

 

Ezek a kések profi szakácsoknak, séfeknek készülnek, anyagukban és a megmunkálás során is fontos, hogy a legjobb minőséget kapják a szakmabeliek. A pengéket rozsdamentes acélból állítják elő, méretezésük pedig 7 és 26 cm között található. A kovácsolt acél kések tökéletességét a profi készítőknek köszönhetjük. Minden darabnak megvan a maga formája, kialakítása attól függően, hogy milyen célra fogjuk majd használni őket. 

 

Lássuk, milyen feladatokat látnak el ezek a kések?

 

Minden vágóeszközt a mérete és kidolgozása alapján különböztetjük meg, így tudjuk eldönteni, hogy milyen munkafolyamathoz lehet használni. A legtöbbször hadra fogható lehet a zöldség-, konyha-, szakácskés vagy kenyérvágó, szeletelő, faragó, filéző, esetleg santoku típusú kések. 

 

A kések élezése általában  az adott ételek elkészítéséhez lett kialakítva. Lehet recés a kenyér felvágásához, szeleteléséhez, vékony és hajlékony a hámozáshoz, filézéshez, zöldségek darabolásához. A vastag és erős kések a nagyobb húsok darabolására, a kicsi és roppant  éles pengék pedig a faragáshoz használhatóak.

 

Tisztítás, tárolás

 

Ezeket a késeket többnyire betehetjük a mosogatógépbe, mivel a markolatok elbírják a +135 Celsius fokot is. Tárolásuk száraz, és megfelelő helyen történjen. Az éles pengék elég komoly sérüléseket okozhatnak, ezért mindenki figyeljen a pontos és precíz tárolásra, helyes használatra. Ha rendelkezünk kifejezetten erre a célra készült késtartó vagy tároló berendezéssel, akkor érdemes ott elhelyezni vágó eszközeinket. 

 

Kovácsolt acél kések márkái és termékei

 

Webáruházunk rengeteg szakácsoknak és séfeknek készült késsel tud szolgálni, amelyeket a munkájuk során biztonságosan és kényelmesen használhatnak. Szeretnénk megmutatni néhányat a kínálatunkból. 

 

Lássuk, például az Arcos márka késeit. Az Arcos kései a világ minden táján híresek.  És nem meglepő, mert a spanyol márka története már több mint száz éve jelen van. A legjobb hagyományok kombinációja a fejlett gyártási folyamatokkal egyedülálló hírnevet teremtett az Arcos termékek számára. Az akár 10 év garanciát is biztosító márkának kései több típusban is megtalálható az oldalunkon, ezek pedig a Kyoto, Clasica, Universal, Nova és Color Prof, Riviera és a Manhattan termékcsalád kései. 

 

A márka egyik, talán a legismertebb és legnépszerűbb kése, a Kyoto 21 cm-es szakácskése. A Kyoto kései ergonómikus kialakításúak, a kényelmes markolatok pedig a mindennapos és hosszantartó munkavégzés kényelmét biztosítják. Használatuk során a pengék tökéletes élességének köszönhetően a húsok darabolása, valamint a keményebb ételek szeletelése sem okoz kihívást. Mindegyik darab tökéletesen illeszkedik használója kezébe, így az egész napos munka sem megterhelő.

 

Az Arcoson kívül a webáruházunkban több ismert és jó minőségű eszköz fedezhető fel, amelyek a Scanpan, Fiskars, Dick, Icel, Eikaso Global, Kai, Wüsthoff és Mcusta Zanmai márka kései és termékcsaládjai. Mindegyik tökéletesen megfelel minden elvárásnak, amit a használat során igényel egy szakács vagy séf, legyen az bármilyen munkafolyamat.

 

Természetesen a webáruházunkban minden késhez a hozzátartozó kiegészítő és kellék is megvásárolható. A gyártók általában több év garanciát biztosítanak a termékeikre.

 

Látogassatok el hozzánk akár személyesen is, ahol kipróbálhatjátok és hazavihetitek a kiválasztott terméket!

Rólunk mondták vásárlóink