Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Valentin nap, avagy ketten a konyhában

2024.02.10 19:10

Miért főzzünk közösen?

Mi könnyítheti a munkát?

Hogyan lehet szórakoztatóvá tenni a főzést?

Valentin nap, avagy ketten a konyhában

A Chefs.hu Valentin napi ajándéka: VALENTIN2024 kuponkóddal ingyenes szállítás. (A kupon az első 100 beváltó számára érvényesíthető, 2024.02.18-ig.)

Az év legromantikusabb napja a Valentin Nap, ami nem csupán a virágok és ajándékok idejét jelenti, hanem a tökéletes lehetőség is arra, hogy a párunkkal együtt felfedezzük a konyha varázslatát. A közös főzés és sütés nemcsak remek szórakozást nyújt, hanem erősíti a kommunikációt, az együttműködést, a kompromisszumképességet, vagyis a kapcsolatot, így tulajdonképp terápiás és fejlesztő program válhat belőle. Ebben a blogban felfedezzük, miért érdemes Valentin napon közösen főzni, és hogyan tehetjük még szórakoztatóbbá ezt az egyedi élményt.

  

 

Miért főzzünk közösen?

Erre a legegyszerűbb válasz az, hogy: „mert élmény”. Élmény, ami sokat mesélhet arról hol vagyunk jók együtt és min kell még közösen csiszolnunk ahhoz, hogy jobbak legyünk egymáshoz, egymással, magunkkal.  A közös konyhai "munka" erősíti a kapcsolatot, és a közös alkotások így mélyebb érzelmeket hozhatnak felszínre, mindemelett minőségi időt tölthetünk együtt és kiszakadhatunk a folyamatos mókuskerékből, együtt. Csapjunk bele!

A közös kreativitás kibontakozása: együtt sütni-főzni egyet jelent a közös alkotással, a különálló ötletek összegyúrásával és megvalósításával. A receptek személyre szabása sajátos igények szerint új ismeretek és további tapasztalatokat hozhat a jövőbeli közös menük kitalálásához. Egy közös desszert, vagy bármilyen étel receptjének újra tervezése mind-mind izgalmas és kreatív lehetőség.

Csapatmunkában a fejlődés: a közös főzés és sütés kiváló lehetőség arra, hogy fejlesszük annak a képességet, hogyan tudunk a párunkkal együtt dolgozni valamin. Figyelnünk kell a másikra, és így a segítségnyújtás megerősíti a kapcsolatot, a konyhában elért siker érzése pedig közös örömöt hoz, ami pozitív visszacsatolás lesz.

  

 

Mi könnyítheti a munkát?

Főképp, hogy Valentinnapról van szó, nem kell beleszakadnunk a receptek tökéletes elkészítésébe. Sokkal inkább egymásra kell figyelnünk és a „jól szórakozom” hangulatot megteremtenünk mindkét oldalon, mint a tökéletességre menni. Válasszunk egyszerű recepteket, amelyekkel könnyen boldogulunk. Emlékeztető: érdemes ezt a konyhai alkalmat is legalább a kések megélezésével kezdeni, amiért hálásak leszünk magunknak szeletelés közben. De mindemellett ez a nap a desszertek és a különleges édességek ideje is, vagyis ha az egyszerű recepteket már unjuk, kényeztessük magunkat most nem a szokványos nyalánkságokkal, hanem a kicsit több időt és cukrász kelléket igénylő receptekkel. Amennyiben időbe kinézünk pár receptet, egyszerűen beszerezhetjük a hiányzó eszközöket, mint pl.: egy speckó csoki,- héjreszelőt, vagy egy habzsákot és a habcsöveket. Tegyük látványossá a is az alkotásokat, használjunk különböző, valentin napi díszeket (szív alakúakat), formákat és színeket. Fontos az is, hogy olyan receptet válasszunk, amely mindkettőnk kedvel, és amelynek az elkészítése izgalmas kihívást jelenthet (ha arra vágyunk), vagy könnyen kivitelezhető, ha csak a romantikát keressük a főzésben. Így több erő és idő marad a közös estére.

  

 

Hogyan lehet szórakoztatóvá tenni a főzést?

Kreatív és játékos hozzáállást kell felvenni. Készítsünk egy konyhai lejátszási listát a közös kedvenc zenékből, esetleg ötlethiány esetén lágy jazzt, vagy előre válogatott romantikus lejátszási listákat keressünk, és merjünk néha odalépni, együtt táncolni. Feltétlenül kóstoltassuk meg a másikkal főzés közben az ételt, készítsünk az élményről fotókat, bontsunk egy üveg bort és bátran merjük beleengedni magunkat ebbe az estébe.

Rólunk mondták vásárlóink