Minden amit a vendéglátásról tudni kell

A maghőmérő haszna a konyhában

2020.04.09 10:01

Speciális “turkász”

Hasznos konyhai eszköz

Milyen a jó maghőmérő?

A maghőmérő haszna a konyhában

A szakácsok, cukrászok nem véletlenül alkalmazzák munkájuk során a maghőmérőt. Ha Te magad is használod nap mint nap, akkor bizonyára tudod, hogy milyen nagy előnyökkel jár. A következő pár sorban most többet olvashatsz kedvenc eszközöd jellegzetességeiről.

 

Speciális “turkász”

 

Sokan megszokták, hogy kiszárad a hús a sütésnél, és általában csak legyintenek, mondván, hogy úgyis jó az. Ahhoz azonban, hogy szaftos és puha állapotot érjünk el, elég egyetlen pillanatot elkapni. Ebben segítségedre is lehet egy olcsó kis eszköz, a maghőmérő, amelyet valószínűleg már jól ismersz, és te is a fiók sarkában tartasz.

 

Ha az előző példánál maradunk, akkor bátran tehetjük fel a kérdést, hogy akkor mégis mikor van kész a hús? Ha szép pirult? Ha jó az illata? Esetleg, ha színtelen lé szivárog belőle? Az amatőr találgatás nem segít, és minden bizonnyal Te már tudod a választ a kérdésre. Az apró fémtű, digitális vagy analóg mutatóval segít eligazodni a kérdésben. A profi, illetve az amatőr konyhákban egyaránt nagy segítség. És voilá! A tűt a hús közepébe szúrva máris okosabbak lettünk, mivel megmondja, hány fokos annak a belseje. Bizonyára neked már segítő táblázatra sincs szükséged, és fejből tudod, hogy melyik hús milyen belső hőmérsékleten, azaz ún. maghőmérsékleten sült megfelelően át.

 

A “megfelelő” átsülési mérték természetesen már segít elpusztítani a veszélyes bacilusokat, ugyanakkor a szükséges nedvek még megmaradnak a húsban. 

 

Weboldalunkon a szakács, cukrász szakma legfontosabb eszközeivel, tudnivalóival találkozhatsz. Ha Téged is a szakmád éltet, ne habozz körülnézni termékeink között!

 

Hasznos konyhai eszköz

 

Weboldalunkon számos professzionális szakács kellék segíti munkádat a konyhában. A maghőmérőnek például egyenesen három elterjedt típusa létezik. A digitális, amely rögtön mutatja is a számot, ha bekapcsoljuk, valamint az analóg, amihez valamivel több türelem kell. Az utóbbiból már olyan típus is kapható, amelyet a sütőben is hagyhatunk a húsba szúrva, így nem kell folyton ellenőrizgetni a folyamatot. Neked melyik típus a kedvenced? Az eszköz azért is olyan közkedvelt a szakácsok és cukrászok körében, mert nemcsak húsokhoz, de kenyerekhez, krémekhez, csokoládéhoz és a karamella esetében is alkalmazható.

 

Milyen a jó maghőmérő?

 

A mérési folyamatról köztudott, hogy a készülendő étel legvastagabb részébe is bele kell szúrni, hiszen ez készül el utoljára, és fontos, hogy ez a rész is kellően átsüljön. Ilyenkor fontos a megfelelő ellenőrzés és a pontosság is. 

 

Habár a legtöbb maghőmérő beállításához a te szakértelmedre van szükség, azonban korántsem mindegy, hogy milyen minőségű terméket vásárolsz. A legjobb, ha speciális oldalról választasz. Profi digitális maghőmérőnk segítségével egyszerűen kontroll alatt tarthatod munkafolyamataid, köszönhetően a -50 és +300 fok közötti mérési tartománynak!

DIGITÁLIS MAGHŐMÉRŐ -50 ÉS +300 C KÖZÖTT

 

Menj biztosra, ha szakmai eszközökre van szükséged, dolgozz profin, profi felszereléssel!

Rólunk mondták vásárlóink