Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Elengedhetetlen cukrász kellékek

2020.02.20 20:04

Mi kell a jó tortához?

Éles élek

A díszítés cukrász kellékei

A márka beszél

Elengedhetetlen cukrász kellékek

 

Ha neked is van egy tortaművész ismerősöd, akkor jól tudod, hogy számára elengedhetetlen a jó cukrász kellékek megléte. Nos, ha eddig tanácstalan voltál az ajándékválasztás területén, akkor már meg is van, mivel lepheted meg. A következő pár sorban bemutatok neked néhány igazán fontos szakmai cukrász eszközt, amelynek biztosan minden cukrász örülne.

 

Mi kell a jó tortához?

Nos, pontos receptek, elegendő lelkesedés és megfelelő szakértelem biztosan, de most nem erre gondoltam. Hanem azokra az eszközökre, amelyeknek sem a minősége, sem a jellege nem mindegy. Így, ha cukrász ajándékot vásárolsz, ezekre különösen figyelj!

 

Kezdjünk legegyszerűbb és legalapvetőbb dolgokkal! Akármilyen tiszta is egy konyha, biztosan mindenkinek szüksége lesz konyharuhára vagy sütőkesztyűre, amelyek a követelmények betartása mellett még biztonsággal is ellátják a művészt. Fontos, hogy a konyharuha kiválasztásakor kiváló minőségű és megfelelő nedvszívó képességű, pamut anyagú darabok ajánlottak. Ezek megtestesítik a szükséges tulajdonságokat. 

CSILLAGCSŐ

 

Éles élek

Ne gondoljuk azt, hogy a cukrászok életében nincs szükség éles eszközökre, igenis van, csak sokkal másabb típusú darabokra!

 

A citromhéj vagy más hozzávalók reszeléséhez például mindig alkalmaznak reszelőt. Kiválasztásakor azonban légy körültekintő, hogy tartós, rozsdamentes acélból készült, ultraéles, puha nyelű reszelőt válassz. A jobb változatoknak gumi támasztékai is vannak a stabilitás érdekében, illetve viszonylag nagy reszelőfelülettel is rendelkeznek. Mi ne lenne alkalmasabb a célra, mint a MICROPLANE GOURMET reszelő?

MICROPLANE GOURMET DURVA RESZELŐ

Ugyanakkor választhatsz még kenőkést vagy tortasimítót is a biztos hatás érdekében.

 

A díszítés cukrász kellékei

A habzsák a díszítés elengedhetetlen kelléke, hiszen a profi kiválasztása profi eredményt is szülhet. A profi habzsákokhoz ugyanis különféle csőröket tudsz párosítani. Tortafajtához vagy alkalomhoz illően ajánlott a csőrök választása, hiszen lehet például kis kör, nagy kör, fogas vagy csillag formájú. Ezzel már biztosan egyedi mintákat rajzolhat ismerősöd tortája felületére. A webáruházunk cukrász kellékei között mindenféle típus megtalálható.

 

A habzsákok fajtáit tekintve vannak szilikon, nylon, textil és papír habzsákok, de lássuk be, a legprofesszionálisabb eszközök köréből a textil anyagúak emelhetőek ki. Miért? Egyrészt ezeknek a belseje vízhatlan, így nem áztatja át a krém, másrészt könnyen alkalmazható, kényelmes a használata, nem csúszik ki a krémes kézből sem. Talán annyi a hátrányuk, hogy a sötétebb krémek megszínezhetik őket, s később nem maradnak ugyanolyan szép fehér színűek, mint a használatuk előtt. Vásárolhatsz különböző méretekben a 34, 40, 46, és 50 cm-es változatokban is. 

ICEL KENŐKÉS - 30/4 CM

 

A márka beszél

Az említett minőség a legfontosabb, legyen szó bármilyen, a vendéglátást érintő eszköz vásárlása során. Néhány márka éppen azért született meg, hogy a profi “édesség guruk” bizalommal és könnyedséggel készíthessék el remekműveiket. 

 

A reszelők közül a Microplane speciális eszközei, a tortasimítók, tisztító spatulák közül az Arcos, míg a habzsákok köréből a Gastro Quality márka termékei ajánlottak leginkább. 


Kiemelkedő minőséggel és extra professzionalitással várunk, amennyiben még mindig lennének kérdéseid, keress minket bizalommal!

Rólunk mondták vásárlóink