Minden amit a vendéglátásról tudni kell

A tökéletes konyhai kötény szett

2019.03.18 10:53

Miért érdemes konyhai kötény szettet vásárolni?

Hogyan nézzen ki és milyen színű legyen?

Milyen legyen az anyaga?

Melyik fazon illik hozzánk?

A tökéletes konyhai kötény szett

A tökéletes konyhai kötény szett

 

A tökéletes konyhai kötény szett megtalálása nem egyszerű feladat, de mi segítünk. Hiszen akár pincérként, felszolgálóként vagy séfként dolgozunk, a konyhában és környékén a kötény mellé bármikor szükség lehet egy-két további kiegészítőre. Szettben pedig minden elegánsabb.

 

Nézzünk pár szempontot, mi is lehet a segítségünkre:

 

  • Miért érdemes szettet vásárolni?
  • Hogyan nézzen ki és milyen színű legyen?
  • Milyen legyen az anyaga?
  • Melyik fazon illik hozzánk?

 

Ezt a pár kérdést fogjuk most bővebben kifejteni, hogy könnyebb legyen a választás.

 

Miért érdemes konyhai kötény szettet vásárolni?

 

Nos, úgy hisszük ez egy igazán praktikus megoldás lehet azok számára, akik a konyhai művészet szerelmesei. Gondoljuk végig, milyen jó lenne, ha nem csak az ételeinkkel, hanem a ruhánkkal, vagyis a köténnyel, és a hozzá tartozó és illő szettel készíthetnénk el saját vagy akár vendégeink kedvenc fogásait.

 

Például jól fest egy színes kötény, egy színben és mintában is hozzá illő konyharuhával és egy edényfogó kesztyűvel. Egy sapka pedig még jobban kiegészíti a képet. Akár hobbink a sütés-főzés és a vendéglátás, akár ez a hivatásunk, mindenkit lenyűgöz majd, ha összeillő szettben készítjük vagy szolgáljuk fel az ételeket.

 

Hogyan nézzen ki és milyen színű legyen?

 

Érdemes ezt is jól megfontolni, átgondolni. Ha felszolgálásra választunk kötényt, akkor lehet rövidebb és hosszabb fazonú is, zsebes, zseb nélküli, színes, egyszínű, csíkos és mintás. Ezekhez a kötényekhez is választhatunk valamilyen hozzá illő darabot, mondjuk a konyharuhát. Csíkoshoz választhatunk például egyszerű fehéret is. Feketéhez szintén fehér illene. A színeshez mi hasonló színű és mintázatú konyharuhát választanánk. Webáruházunkban a profik számára komolyabb, stílusosabb darabokat is kínálunk, így biztos mindenki megtalálja a magára illő kötényt és az azt kiegészítő szett többi darabját is.

 

szakacskoteny_koteny_giblors

Milyen legyen az anyaga?

 

Általában a kötények legalább részben pamutból készülnek, de már elég sok formációval találkozhatunk. Vannak kicsit nejlonosabb anyagúak, amik jobban ellenállnak a folyékony ételeknek. Ahol ezt a körülmények igénylik, ott szükség lehet akár egy saválló kötényre is.

 

A vastag farmeres kötények inkább vagányak, kevésbé elegánsak. Például egy hivatásos szakács egy erős pamut kötényben tökéletes. De ha otthoni használatra tervezzük a szettet vagy egy kevésbé formális beállítottságú helyen dolgozunk, akkor bármelyik anyagú tökéletes lehet, csak el kell dönteni, melyik tetszik jobban.

 

Melyik fazon illik hozzánk?

 

Itt most le kell szögezni, ki milyen munkára szeretné befogni a kötényét. Ha pincérek, felszolgálók vagyunk, akkor érdemes olyan kötény szettet választani, ami praktikus. Gondolunk itt például az elöl zsebes kötényre, ebbe beletehetjük a jegyzetfüzetet és íróeszközünket vagy a munkához használt táblagépet és bátran használhatjuk a hozzá illő konyharuhát, ha valami lecsöppen. Ha otthoni használatra is szeretnénk egy kötényt, akkor rövidebb és hosszabb fazont is választhatunk, vagy akár egy merészebb színű is mintázatú szett is szóba jöhet. 

 

Egy hivatásos szakácsnak azért már kicsit nehezebb dolga van. Neki már több szempontot is figyelembe kell vennie. Legyen csinos, praktikus, elegáns. A hosszabb kötények azért lehetnek megfelelőbbek ebben a szakmában, mivel jobban megvédi a testet a meleg tűzhelytől, meg persze az ételek felfröccsenésétől is. Itt is lehet zsebes és zseb nélküli darabokról is beszélni. Egy rövidebb fazon viszont lehet, hogy kényelmesebb, ha sokat mozgunk, vagy annak, aki nem szereti a nyakbakötős megoldást.

 

Fiataloknak, idősebbeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt széles választékot kínálunk. Reméljük, ezzel a pár szemponttal közelebb kerültetek a számotokra megfelelő konyhai kötényhez vagy kötény szetthez. Ne feledjétek, szettben mindig jobb! Kérdés esetén pedig keressetek minket bátran elérhetőségeinken.

Rólunk mondták vásárlóink