Minden amit a vendéglátásról tudni kell

A nagy kérdés: miért legyél szakács?

2020.01.09 15:27

Hobbiból álom, álomból szakma!

Otthoni fortélyok

Jó társaság

Miért legyél szakács? - Szakmai hírnév

Miből lesz a könyv?

Saját étterem

Tükröm, az alkotásom

A nagy kérdés: miért legyél szakács?

 

Fiatalon sokszor még nem tudja az ember, hogy pontosan mivel szeretne foglalkozni, de néha az idősebb munkavállalók is megunhatják az addigi tevékenységüket, és valamiféle nagyobb változást akarnak az életükben. A vendéglátásról számos ember negatívan nyilatkozik, egyenesen kizsákmányoló szakmának tartja, azonban ez nem így van. A következő pár sorban megtudhatod, hogy miért legyél szakács!

 

Hobbiból álom, álomból szakma!

Ha már gyermekként is a játékpulton főztél, esetleg a homokozóban is csak ételeket formáztál, akkor ez a szenvedély bizonyára elkísért idősebb korodig is. Az emberek, sokszor figyelmen kívül hagyják gyerekkori tevékenységeiket, mondván, hogy csak hóbort, pedig számos esetben ez áll a legközelebb a valósághoz. A szenvedéllyel végzett tevékenységek ugyanis valósággal feltöltenek minket. Ha szorgalmas, ambiciózus és kitartó egyén vagy, akkor valósítsd meg álmaidat!

Lássuk, miért érdemes szakácsként tevékenykedni.

SZAKÁCSKABÁT - METAL

 

Otthoni fortélyok

Ha jól választasz foglalkozást, a mindennapi életedet is megkönnyítheted vele. Képzeld csak el, milyen rutinnal mozogsz majd a konyhában. Szakácsként biztosan nem kell majd törnöd a fejed a napi főzésen vagy azon, hogy elrontod az ünnepi menüt. A szakmában szerzett tudást pedig átadhatod a családodnak, gyerekeidnek, akik szintén hasznosíthatják az életükben. Érdemes professzionális szakács kellékeket is beszerezni magadnak.

FORDÍTÓLAPÁT FA NYÉLLEL - PUJADAS

 

Jó társaság

 

Szakácsként sosem leszel magányos a munkahelyen. Az éttermi menü összeállításához ugyanis egy ütős és jól összeszokott brigádra van szükség, ezáltal megerősödhet a csapatszellem is. A közös szakács egyenruha mellett, a tevékenység is összetart benneteket. Életre szóló barátságok, szakmai kapcsolatok alakulhatnak ki.

SZAKÁCSKABÁT, CUKRÁSZKABÁT - FEHÉR, HOSSZÚ UJJÚ, 100% PAMUT - KIFUTÓ

 

Miért legyél szakács? - Szakmai hírnév

Ha egy jó étterem vezetője téged szemel ki a konyha élére, akkor az további lehetőségekkel kecsegtethet. Nemcsak állásajánlatokkal fognak bombázni, de a szakmai ranglétrán is egyre feljebb juthatsz, ami pedig, hírnevet eredményez. Abba már talán bele sem tudsz gondolni, ha nemcsak hazai szinten, hanem külföldön is ismert lesz a munkásságod. Ennek köszönhetően találkozhatsz új kultúrákkal, megismerheted annak konyhaművészetét, utazgathatsz és világot láthatsz, szóval,  a kellemeset összekötheted a hasznossal.

 

Miből lesz a könyv?

Ha egy igazán felkapott séfnek minősülsz majd, akkor megnyílnak az utak a könyvkiadás felé is. A legjobb receptjeidet, módszereidet megmutathatod másoknak, és könyveddel ösztönözheted a többi szakmabelit is.

 

Saját étterem

Amikor már azt hitted, minden álmod valóra vált, és jobb már nem lehet, akkor beléd hasít egy újabb elképzelés. Amennyiben a saját utadat járnád, és nem szeretnél örökre séf lenni más éttermében, akkor megnyithatod a sajátodat. Nem kötelező rögtön saját étteremmel kezdeni, az is elég, ha van egy frappáns recepted, amelyet piacra dobhatsz.

 

Tükröm, az alkotásom

A szakács hivatás legfontosabb előnye, hogy szabadon kifejezheted magad az ételeken keresztül. Az összetevőkkel, a díszítéssel való kísérletezés mind-mind olyan fantáziadús tevékenység, amely által tükröződik belső világunk, ráadásul a ranglétrán is feljebb juttatnak.


Ha elnyerte tetszésedet a szakma, akkor további információkra lelhetsz a honlapunkon található blogbejegyzések között.

Rólunk mondták vásárlóink