BOLTUNK NYÁRI NYITVATARTÁSA 07.08.-08.18. KÖZÖTT: HÉTFŐ 8:00-18:00 | K-SZ-CS 8:00-17:00 | P-SZ-V: ZÁRVA

Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Professzionális késkészlet, professzionális konyhákba

2020.01.30 17:17

A kések

Sokoldalú késfajták

Professzionális késkészlet

Szettek

Professzionális késkészlet, professzionális konyhákba

Sokaktól hallható, hogy micsoda professzionális késkészlettel rendelkeznek, de valójában még néhány hozzáértő is tévedhet egy-két dologban. Azonban Te, kedves olvasó, biztosan profi módon kezeled a kérdést, szóval a következő pár sorban egy hozzád közel álló témával kedveskednék a konyháról, valamint azon belül a késkészletek összeállításáról és típusairól lesz szó.

 

A kések

A vendéglátás egyik alappillérének mondható a tökéletes előkészítés, illetve az ehhez szükséges eszközök, mint amilyen a kés is. Használatuk nagy odafigyelést igényel mindazok számára, akik valamilyen főzési, sütési tevékenységhez alkalmazzák. Azt azonban már csak kevesen mondhatják el magukról, hogy ismerik a késhasználat minden csínját-bínját, pedig kifejezetten fontos a megfelelő típusok kiválasztása a saját készletünkbe. 

 

A Chefs.hu weboldalunkon kellő szakértelemmel tájékoztatunk a legfontosabb tudnivalókról a késekkel kapcsolatban!

 

Nézzük, milyen fajtáit ismerjük, amelyekből nem árt, ha legalább egy van a késkészletünkben!

 

Sokoldalú késfajták

A séf kés az, amellyel a legtöbb szakács is dolgozik. Jó, ha van a tarsolyunkban egy ilyen darab, mivel szinte bármilyen konyhai tevékenységnél bevethetjük. A rozsdamentes acélból készült éleinek köszönhetően pofonegyszerű a darabolás vele.

DICK RED SPIRIT SZAKÁCSKÉS - 21 CM

 

A Santoku kés a japán konyhából ismert, náluk ez a kés tölti be a “mindenes” szerepét, erőteljes éleivel szintén hatékony vágóeszköznek bizonyul.

 

A 15-25 cm hosszúságú kenyérvágó kés sem maradhat ki a felsorolásból, amely fogazott pengével került kialakításra. Mindenféle kenyér vagy lágy étel vágására alkalmas, így kihagyhatatlan a szettből!

 

A csontozókés, ahogy a neve is mutatja, a húskészítmények, húsalapanyagok kicsontozására használatos, éppen ezért keskeny, hegyes pengével van ellátva, amely általában 12-17 cm.

 

Ma már nem egy ilyen kés került gyártásra. A 14 cm-es, ergonómiailag tesztelt és kifejlesztett Silverpoint csontozókéssel dolgozz a gasztronómia bármely területén, biztosan meg leszel elégedve munkád során!

SILVERPOINT CSONTOZÓKÉS - 14 CM

 

Professzionális késkészlet

Hallottál már Komin Yamada tervezőről? Neki köszönhető egy forradalmian új kés, a GLOBAL SAI tervezése, a legújabb és legkorszerűbb anyagok felhasználásával. A penge ugyanis ún. szendvicsacélból készült. Ez azt jelenti, hogy két oldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kést, amely valójában egy professzionális CROMOVA18 SANSO rozsdamentes acél, 58-59 keménységre edzve. Éltartása kiváló, magas vanádium és molibdén tartalma miatt. 

 

A GLOBAL termékcsalád minőségi konyhai vágóeszközei többféle változatban is beszerezhetőek, hogy megkönnyítsd az előkészítés szakaszát. 

GLOBAL SAI 3 RÉSZES KÉSKÉSZLET

 

Szettek

Egyszóval, a kés készlet összeállításánál érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb tevékenységre legyen alkalmas vágóeszköz a konyhában. Többféle, az egyes munkafolyamatokhoz szükséges késeket tartalmazó szettek legyenek! A felhasználótól és a felhasználás jellegétől függően már vannak 3, de 5-6 vagy 9 darabos szettek is. Majdnem minden szettben ott díszeleghet a kenyérvágó, csontozó, séf, illetve Santoku kés is, de előfordulhatnak eltérések is az egyes szettekben.

 

Ha még mindig bizonytalan vagy, ne félj segítséget kérni a témában, csapatunk készséggel válaszol!

Rólunk mondták vásárlóink