Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Profi konyhai eszközök

2019.03.25 06:17

Reszelők

Hámozók

Egyéb konyhai felszerelések

Profi konyhai eszközök

 

 

Számos konyhafelszerelés áll a rendelkezésünkre, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy megkönnyítsék a munkánkat a konyhában akár ez a foglalkozásunk, akár csak hobbiként konyhatündérkedünk. A főzés-sütés egy nagyszerű időtöltés, főleg ha még profi konyhai eszközöket is használunk hozzá.

 

Gondolunk itt például a különféle hámozókra, reszelőre, habverőre és rengeteg olyan eszközre, melyet a szakácsok, cukrászok vagy akár a háziasszonyok vesznek igénybe. Sokan imádnak sürögni-forogni a konyhában, rengeteg felszereléssel maguk mögött. Így biztos a siker, bármilyen étel készül is aznap.

 

A konyhai felszerelések, kiegészítők között rengeteg márka és típus tárul elénk, így elég nehéz kiválasztani a megfelelőt. Számos szempontot kell figyelembe venni. Miből készül, mennyire tartós, ki gyártotta vagy esetleg vállalnak-e garanciát. Nézzünk néhány elég fontos és nélkülözhetetlen eszközt a repertoárból, amikre minden konyhában szükség lesz.

 

Reszelők

 

Többféle reszelő típussal találkozhatunk. Webshopunkban megtalálhatóak a sajtreszelők, amelyek lehetnek finom vagy durva reszelők a puhább vagy keményebb sajtokhoz. Ezenfelül természetesen még használhatók zöldségek, gyümölcsök reszeléséhez is. Méret és márka szerint is csoportosíthatók.

 Általános héjreszelő

Nézzük meg példának az egyik közkedvelt termékünket, a Microplane Prémium Classik általános héjreszelőt. Rozsdamentes acél és rács szerkezetű pengéjének köszönhetően egy igazi élmény vele a munka. Ergonomikus, puha nyéllel látták el a kényelmes használat érdekében, valamint gumi végekkel is felszerelték, hogy munkaasztalunkat megvédje az esetleges karcolásoktól. Tisztítása egyszerű, mosogatógépben is mosható.

 

Hámozók

 

Különféle zöldségek és gyümölcsök héjának levágásában segítenek ezek az eszközök számunkra. Használatukkal gyorsan, egyszerűen és biztonságosan hámozhatunk. Általában rozsdamentes acélból készül az élük, ennek köszönhetően egy hosszú élettartamú terméket kapunk. Itt is találkozhatunk univerzális vagy kimondottan zöldséghámozókkal. Kialakításuk révén pedig választhatunk a hámozókések, pengés hámozók és az y formájú eszközök közül.

 

Egyéb konyhai felszerelések

 

A szakács és cukrász szakmában számos konyhai eszköz elengedhetetlen. Webáruházunkban mindegyik konyhai kellék megfelel az uniós követelményeknek, tehát magabiztosan használhatjuk őket akár munkánk során vagy otthonunkban. Főzés terén találkozhatunk még a hámozókon és reszelőkön kívül tálalócsipesszel, karalábévájóval, csirkebontó ollóval, vágásbiztos kesztyűvel, húsvillával és még rengeteg szakmához kapcsolódó kellékkel.

 

Sütemények és egyéb édességek elkészítéséhez pedig különböző méretű habkártya, habcső, habverő, kenőkés, habzsák, hőálló kesztyű, spatula, tésztavágó, maghőmérő és tortasimító közül válogathatunk. Minden kedves vásárló megtalálhatja a webshopunk által kínált termékek között azt, amit szeretne, legyen az szakács, cukrász kellék vagy ha csak valamilyen profi konyhai eszközt szeretne a magáévá tenni.

 

Bármilyen étel elkészítéséhez is választunk magunknak eszközöket, mindig alaposan járjunk utána minden információnak a termékkel kapcsolatban, hogy a későbbiek során ne merüljenek fel problémák. Ilyen lehet például a rossz méretválasztás. Kellemes nézelődést kívánunk, kérdés esetén pedig állunk rendelkezésre!

Rólunk mondták vásárlóink