Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Nadrágviselet a konyhában

2023.03.15 15:51

Nadrágválasztás szempontjai

A méret (is) a lényeg!

Minőség mindenek előtt

Nadrágviselet a konyhában

A konyhában mindenki visel nadrágot, ez talán nem kérdés. Nagyon nem mindegy azonban, hogy ki milyen fazonú, mintájú, anyagú és méretű ruhaneműt választ magának! Ebben a választásban igyekszünk most szempontokat nyújtani, hogy minden szakács és konyhai dolgozó lábai a lehető legkomfortosabban érezhessék magukat. 

Nadrágválasztás szempontjai 

A legelső szempont a konyha által megkövetelt dress code lesz, aminek mindenképpen meg kell felelnie a nadrágnak is. Egészen mást kíván meg egy streetfood büfékocsi, ahol csak deréktól felfelé  látszódik a szakács öltözéke és egy látványkonyhával rendelkező elegáns étterem, ahol a konyhai dolgozók megjelenése is része az enteriőrnek. A kettő között pedig rengeteg variáció van, ezeket érdemes figyelembe venni a ruházat, így a nadrág választásánál is. A konyha minősége befolyásolja természetesen a nadrág mintáját is, ami az egyéniségünk megmutatásán túl a hely mozgó dekor eleme is lehet. Klasszikus fekete szakács nadrággal azonban soha nem tévedhetünk!

Ha adott a dress code, azután érdemes megvizsgálni saját igényeinket: mennyi zsebre van szükségünk egy nadrágnál, milyen vastagságú anyagban kényelmes nekünk dolgozni akár egész nap, van-e bármilyen allergiánk vagy preferenciánk anyaghasználat tekintetében, milyen szabású nadrágot szeretünk viselni hosszútávon… stb. Ezek alapján már jól leszűkített kínálatból tudunk válogatni a Chefs.hu webshopjában is. 


A méret (is) a lényeg!

Végül, de nagyon nem utolsó sorban a nadrág méretét kell meghatároznunk vásárlás előtt! Ha túl kicsi méretet választunk, akkor az a kényelmetlenség mellett kidörzsölheti lábainkat, vérkeringésünket elszoríthatja, és egész napos munka során ezek igazán kellemetlen problémák tudnak lenni. A túl nagy méret ezzel szemben még balesetveszélyes is lehet, amennyiben a nadrág hosszában megbotolhatunk, vagy a túlzott bősége beleakadhat valamibe. Ezúttal ne csak a szokásos méreteink alapján válasszunk nadrágot, hanem vegyük elő a centit, és mérjünk derékbőséget és lábhosszt, hogy a mérettáblázatok alapján a lehető legjobban passzoló ruhadarabot tudjuk megvásárolni! Figyelem! A különböző gyártók különböző méreteket alkalmaznak, ezért minden kosárba tett nadrág előtt végezzük el a méretek ellenőrzését! Természetesen a chefs.hu-nál cseréljük a mérethibás ruhadarabokat, de gyorsan változó készletünk miatt nem tudjuk garantálni, hogy egy későbbi időpontban is elérhető lesz a megfelelő méret! 


Minőség mindenek előtt 

Mi alapvetően azt javasoljuk, hogy már egy menzán is megfelelő minőségű ruházatot válasszanak a konyhai dolgozók, egyrészt a kifröccsenő olaj és egyéb anyagok ezekből a speciálisan kifejlesztett anyagokból könnyen eltávolíthatóak, másrészt minőségük miatt hosszútávon mindenképpen költséghatékonyabbak is, mint egy hamar elrongyolódó nadrág

Sok szakács nadrág folttaszító és vízlepergető bevonattal van ellátva, amely viselőjének állandó tiszta, ápolt megjelenést kölcsönöz. Egész napos munkavégzés során ez a dolgozók komfortérzetét növeli, munkakedvüket javítja - ki ne szeretne maga körül rendezett környezetet látni munka közben? Emellett a fenti tulajdonságok hosszútávon csökkentik a szükséges mosások, vegyszeres tisztítások számát, ezáltal a nadrág élettartamát is növelik. Hosszútávon mindenben megéri a minőségi terméket választani, ez a szakács nadrágok esetében sincs másképpen!

Rólunk mondták vásárlóink