Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Reflektorfényben a Crocs munkapapucsai

2023.05.15 14:46

Crocs klumpák minden földlakó lábán

Ergonómia

Biztonság

Tisztíthatóság

Reflektorfényben a Crocs munkapapucsai

Crocs klumpák minden földlakó lábán

A Crocs klumpáit a világon valószínűleg mindenki ismeri, lényegében beterítette az egész világot a műanyag, lyukacsos klumpa. Az eredeti Crocs termékek mellett megjelentek a másolatok is, tulajdonképpen minden, lábbeliket is forgalmazó üzletben be lehet szerezni hasonlót. Könnyen tisztítható, sőt fertőtleníthető tulajdonságai miatt többek között az egészségügyben és a konyhai szakmákban is nagy népszerségnek örvend ez a típus, érthető módon. 

Ergonómia 

A konyhában azonban egész nap állni kell, így a könnyű tisztíthatóság mellett az ergonomikus, kényelmes viselet is rendkívül fontos! A szakácsok, konyhai kisegítők számára saját, Crocs Bistro néven kiadott termékcsalád minden konyhai elvárásnak megfelel! Az egész napos álló munka extrém terhelést ad a lábaknak, a medencének, és a gerincnek is, így a jó megtámasztás legalább annyira fontos, mint a kényelem a talpaknak, ha szeretnénk elkerülni a hát-és derékfájdalmak okozta korai pályamódosítást. A Crocs Bistro Pro Literide termékcsalád ergonomikus talp- és saroktámasza, illetve a beépített harántemelő ív csökkenti az ízületek terhelését, míg a tágas belső kialakítás a lábujjaknak, talpaknak szabad mozgást biztosít a hosszú munkanap során, ezáltal serkentve a vérkeringést, és megelőzve a visszeres panaszokat. Ehhez a Pro Literide típusokba extra puha Lite talpbetét is került, ami a fáradó lábaknak igazi gyógyír lehet.

Biztonság 

A kényelem mellett a konyhában elengedhetetlen a biztonság is, hiszen nem csak alapanyagok hullhatnak a földre, a konyhai dolgozók lábfeje közelébe, hanem bizony éles kések is. A Crocs Bistro klumpák nem lyukacsos felsőrésszel rendelkeznek, hanem tömör, strapabíró, ám továbbra is habkönnyű kivitelezéssel alkották meg ezeket. A legtöbb munkavédelmi előíráshoz igazodva magasított, zárt sarokrésszel készülnek a konyhai dolgozóknak fejlesztett lábbelik. A konyhai talajra kifröccsenő víz, olaj vagy egyéb alapanyagok csúszóssá tehetik a padlót, ezért a megfelelő tapadású talp is elengedhetetlen! A Crocs természetesen ebben is hozza az elvárt minőséget csúszásmentes Crocs Lock gumival megerősített talpaival, ami megfelel a ASTM F1677 előírásainak. A Crocs klumpák biztonságos lábra illeszkedéséért válasszunk állítható Turbo sarokpántos modellt, ez tovább csökkenti a lábak terheit is!

Tisztíthatóság 

Végül, de nem utolsó sorban a tisztíthatóságról se feledkezzünk meg! A Crocs Bistro antibakteriális anyagból készült klumpái szappanos vízzel könnyen tisztíthatóak, de komolyabb fertőtlenítő szereknek is ellenállnak, és nem utolsó sorban: a kellemetlen szagokat is távol tartják kollégáink orrától! Ha 8-12 óra folyamatos viseletre választunk lábbelit, akkor a szempontjaink között kell legyen a tisztíthatóság és fertőtleníthetőség is, ha lehetséges, akkor gyorsan és könnyedén. A Crocs munkához kifejlesztett klumpái ezeknek az elvárásoknak is maximálisan megfelelnek, hogy egy hosszú munkanap után már ne kelljen túl sok időt a tisztántartásukra szánnunk. Anyaguknak köszönhetően extra gyorsan száradnak, így másnap reggel újra a tiszta, illatos lábbelinkkel indíthatjuk a konyhai műszakot, munkatársaink legnagyobb örömére!

Rólunk mondták vásárlóink