Minden amit a vendéglátásról tudni kell

A konyhai kések fajtái

2019.06.14 04:07

A konyhai kések leggyakrabban használt fajtái

Séf kés

Kenyérvágó kés

Santoku és Japán kések

Csontozó kés

Minőségi konyhai eszközök

 A konyhai kések fajtái

 

 

 

A konyhai kések, eszközök használata odafigyelést igényel mindazok számára, akik valamilyen sütési, főzési tevékenységhez, daraboláshoz alkalmazzák ezeket a szerszámokat. A lényeg, hogy tisztában legyünk azzal, melyik kés milyen feladat elvégzésére alkalmas. Ehhez tudni kell azt is, milyen konyhai kés fajták léteznek.

 

A konyhai kések leggyakrabban használt fajtái

 

Séf kés

 

Ez a vágóeszköz igazán jól ismert, hiszen a legtöbb szakács ezzel dolgozik. Ez nem véletlen, mivel a séf kések többségét szinte bármilyen konyhai tevékenységre bevethetjük. Az élek rozsdamentes acélból készülnek, így a vágás, szeletelés, darabolás pofonegyszerű.

 

Kenyérvágó kés

 

Körülbelül 15-25 cm hosszúságú, fogazott pengével ellátott eszközzel állunk szemben, amely a különleges él kialakításának köszönhetően könnyedén és gyorsan lehetővé teszi a kenyerek vagy egyéb lágy élelmiszerek felszelését.

 

Santoku és Japán kések

 

A japán konyhákban a szakácsok szinte minden feladat megoldására ezt a kést használják. A szeletelés, aprítás, darabolás sem okoz problémát ennek az eszköznek, hiszen az él kialakítása révén ez megoldható.

 

 Zanmai Supreme Hammared Santoku

 

Csontozó kés

 

A csontozó kést, ahogy már a neve is árulkodik róla, akkor használjuk, amikor egy húsról szeretnénk eltávolítani a csontot. Az eszköz egy eléggé hegyes, keskeny pengével van ellátva, ez általában 12-17 cm hosszúságú. Többnyire sertés- és marhahús csontozására a merev csontozó kést, a halak és baromfi csonozásához pedig a puhább élű kést alkalmazzák.

 

Természetesen még számos késfajta létezik még, de ezek a leggyakrabban használtak, amelyekkel találkozhatunk, akár az otthonunkban is. Ahhoz, hogy a megfelelő konyhakést megtalálhassuk, találnunk kell egy helyet, ahol ezeket az eszközöket megtekinthetjük, információt szerezzünk rólunk, esetleg ki is próbáljuk.

 

Minőségi konyhai eszközök

 

Ebben a választásban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Webáruházunkban és üzletünkben olyan termékeket, eszközöket és kiegészítőket találhatsz, amikre szükséged lehet a konyhában. Nálunk minden konyhai kés, felszerelés, munkaruha, konyhai segédeszköz megtalálható.

 

Természetesen a késeket márkanév szerinti rendszerezésben is megismerheted. A kínálatunkban előfordulnak a Scanpan, Arcos, Icel, Fiskars, Kai, Global, Dick, Burgvogel, Wüsthof és az Mcusta Zanmai márka kései. A kések rozsdamentes acélból készülnek és mindegyik tökéletes társunk lehet a sütés-főzés különböző fázisaiban.

 

vágásbiztos kesztyű

 

A webáruházunkban kapható termékek magas minőséggel rendelkeznek, hiszen azt szeretnénk, ha a nálunk vásárolt termékekkel mindenki elégedett lenne. Érdemes ellátogatni hozzánk, főleg azoknak a vásárlóinknak, akik a cukrász vagy szakács szakmában tevékenykednek. A konyhai kések, kötények, munkaruhák, cukrász kellékek és számos konyhai segédeszközök között válogathatsz.

 

Reméljük, kicsit sikerült közelebb kerülni a konyhai kések fajtáinak megismeréséhez azokat, akik esetleg még nem találkoztak hasonló eszközökkel. Ha pedig ellátogatsz a webáruházunkba, biztosan rátalálsz mindenre, amire csak szükséged lehet.

Rólunk mondták vásárlóink