Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Könyvajánló szakács és cukrász karácsonyi ajándéknak

2023.12.03 13:51

Vomberg Frigyes – Szakácskabátba Zárva

Jakabfi Dávid könyvek

Dajka Gábor – Szakácsemlékek

Könyvajánló szakács és cukrász karácsonyi ajándéknak

Mi lenne jobb ajándék egy szenvedélyes szakács vagy cukrász számára, mint egy inspiráló és tanulságos szakmai könyv? Akik szeretik szakmájukat, igaz rájuk a mondás „holtukig tanulnak” és ez nekünk, akik ajándékot szeretnénk venni nekik, hihetetlen nagy segítség. Nem kell sokat töprengeni mit vegyünk, csak figyeljük meg a megajándékozni vágyott szakács/cukrász barát, rokon könyvespolcait és nézzük meg mi hiányzik még róla. Az alábbiakban bemutatunk néhány remek választást, amelyek garantáltan hasznos ajándékokká válnak és gazdagítják a megajándékozott gasztronómiai tudását is.

Vomberg Frigyes – Szakácskabátba Zárva

A Bocuse d’Or nyertes Vomberg Frigyes neve már önmagában is garancia a minőségre és meghatározó személyisége a magyar konyha megújításának. "Szakácskabátba Zárva" című könyvében megosztja évtizedek alatt szerzett tapasztalatait és receptjeit, végig követve életútját. A kötet nemcsak recepteket kínál, hanem betekintést enged Vomberg úr nem mindennapi életébe, kihangsúlyozva a szenvedélyt és az elkötelezettséget, és hogy miképp vált egy rakoncátlan fiú az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsa.

 

Jakabfi Dávid könyvek

A Desszertműhely

Jakabfi Dávid az édességek mestere, és "A Desszertműhely" című könyvében megmutatja, hogy a desszertek elkészítése művészi kifejezőkészség fejlesztésével közelíthet a „tökéletes” felé, és ez gyakorolható. A könyv tele van lenyűgöző fotókkal és olyan receptekkel, amelyek garantáltan megdobogtatják az édesszájúak szívét. Ideális választás azoknak, akik a cukrászatban szeretnék a legmagasabbra szintre emelni tudásukat, képeséggégeiket Jakabfi műhelytitkaival, technikáival és receptjeivel.

 

Patissier

A "Patissier" című könyvvel bemutatja a modern desszertek Jakabfi Dávid féle világának alapjait. Azoknak, akik érdeklődnek a cukrászat iránt 100 recepten és hibalehetőségen keresztül mutatja be a folyamatait kezdőknek. Egyszerű és mégis kifinomult receptjei segítségével könnyedén bevezeti az olvasót a cukrászat varázslatos világába, majd a könyv második részével tovább is fejleszthetjük képességeinket és tudásunkat, így akár a két könyv együttes megvásárlása is remek ajándékot jelenthet.

 

 

Patissier II.

A "Patissier II." című könyvvel további mélymerülést végezhetünk Jakabfi Dávid kreatív cukrászvilágába. Azoknak, akik már alsajátítottak a szakmai alapokat, ez a könyv lehetőséget ad új technikák és receptek felfedezésére. Jakabfi Dávid olyan újításokkal szolgál, amelyekkel garantáltan kiemelkedik majd minden desszert ami a két ünnep között készül.

 

  

Dajka Gábor – Szakácsemlékek

Dajka Gábor "Szakácsemlékek" című könyvében személyes emlékeit, tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Ez a könyv nemcsak recepteket kínál, hanem szórakoztató és tanulságos történeteket is tartalmaz a szakácsok mindennapjaiból. Ideális választás azoknak, akik szeretnék megismerni a gasztronómiai világ konyhájának kulisszatitkait személyes történetekkel fűszerezve.

 

Ezen könyvek mindegyike remek választás lehet karácsonyi ajándéknak szakácsoknak és cukrászoknak egyaránt. A szakma iránt érdeklődők számára nem csupán könyvek ezek, hanem olyan ablakok, amelyeken keresztül betekinthetnek a gasztronómiai világ izgalmas és kreatív dimenzióiba.

 

Rólunk mondták vásárlóink