Minden amit a vendéglátásról tudni kell

A férfi séfkabát eredete és tulajdonságai

2019.05.24 04:36

Tudjuk, hogy honnan is erednek ezek a munkaruhák?

Milyen anyagból készülhet a férfi séfkabát?

Választható színek

A férfi séfkabát eredete és tulajdonságai

Amikor meghalljuk a szakács vagy séf szót, általában az emberek többségének egy hölgy jut az eszébe. Ez azonban lehet máshogyan is, mert nagyon sok az ügyes férfi séf és szakács. Éppen ezért mai cikkünkben a férfi séfkabátokról lesz szó.

 

Tudjuk, hogy honnan is erednek ezek a munkaruhák?

 

A 16. században a szakácsokat úgy üldözték, mint a kézműveseket, ezért kénytelenek voltak kolostorokba menekülni. Ekkor kezdték el a szerzetesek ruháját viselni. A 19. században Marie-Antoine Caréme séf ezt fehérre változtatta. A fehér színnel a tisztaságot szerette volna demonstrálni. Ez az egyenruha azóta is megmaradt, ezért hordanak többnyire napjainkban is fehér köpenyt, kabátot a szakácsok és séfek.

 

Az 1980-as évek közepén kezdtek el egy kicsit más formájú és viccesebb séfkabátokat hordani. Napjainkhoz érve már többféle színben és mintázatban lehet vásárolni a séfeknek munkaruházatot. Persze vannak éttermek vagy üzemi konyhák, ahol megkövetelik az egyen fehér kabátokat. De aki esetleg egyéni séf, vagy hobbiból főz, természetesen saját maga dönheti el, milyen séfkabátot szeretne hordani.

 

terepmintás szakácskabát

 

Milyen anyagból készülhet a férfi séfkabát?

 

A szakácsok és séfek kabátja ,mint minden más fajta ruha, különböző anyagok összetételéből állítható elő. Fontos leszögezni, hogy olyan anyagból készült ruhadarabot válasszunk, amely az adott munkafolyamathoz megfelel, kényelmes legyen. Lehet 100%-ban természetes eredetű anyagból, pamutból készült kabátot használni. Ha ezt választjuk, akkor biztosak lehetünk a nedvszívó képességében és kényelmében. A mosást, tisztítást is ezek az anyagok bírják jobban.

 

Választható színek

 

Természetesen nem csak a fehér szín kapható a séfkabátok kínálatában, hanem megtalálható fekete, kék, kék-fehér csíkos, szürke, barna, bordó, törtfehér és ezek kombinációi.

 

Most térjünk vissza a séfkabátokra, hogy hol is lehet ezeket a munkaruházatokat beszerezni. Webáruházunk kínálatában rengeteg szakács- és séfkabátot fedezhetünk fel. Sokféle szín és méret van a repertoárban, amely a fiatalabb és idősebb korosztály számára egyaránt megfelelő lehet.

 

A minőség nagyon fontos ezeknél a ruhadaraboknál, hiszen minden nap elég komoly feladatnak vannak kitéve. Gondolunk itt a foltot hagyó, szaftos, folyós élelmiszerekre, amelyek eléggé beszennyezik a kabátokat. A sok mosás, tisztítás során a nem jó minőségű anyagból készült kabátok hamar felmondják a szolgálatot. Ezért érdemes kicsit többet áldozni egy jobb minőségű séfkabátra, így ezek a dolgok könnyen kiküszöbölhetőek.

 

Nézzünk meg egy érdekes, a megszokott fehértől eltérő munkaruhát, a csokoládébarna szakácskabátot. Légáteresztő anyagból készült a kényelmes viseléshez, valamint, ami különlegessé teszi, az az elején található 10 db arany színű gomb. Ezzel a kombinációval, egy igazán elegáns séfkabátot kapunk. Aki pedig használni fogja, büszkén fog a vendégek elé állni. Méretezése az S-4XL-ig terjed, anyagából eredően rendkívül jól bírja a strapát, könnyedén mosható, tisztítható.

 

csokoládábarna szakácskabát

 

 

Egy szó, mint száz a választék hatalmas. Bármelyik séfkabátot is választod, mindig tartsd szem előtt, hogy milyen munkához használod majd. Fontos a kényelem és a minőség. Látogass el a weboldalra, és találd meg a neked megfelelő férfi séfkabátot!

Rólunk mondták vásárlóink