Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Konyhakések, amelyeket szinte minden nap használunk

2019.09.26 07:19

Séf kés

Kenyérvágó kés

Santoku és Japán kések

Csontozó kés

Konyhakések a webáruházunk kínálatában

Konyhakések, amelyeket szinte minden nap használunk

Konyhakéseket szinte minden otthonában tevékenykedő ember alkalmaz nap mint nap. Ezen eszközök használata nagy odafigyelést igényel mindazok számára, akik valamilyen sütési, főzési, darabolási tevékenységet végeznek.

 

Ne felejtsük el azonban a vendéglátásban dolgozókat sem, akik tényleg minden nap, akár 8-12 órát is használják ezeket az eszközöket. A lényeg, hogy tisztában legyünk azzal, melyik kés milyen feladat elvégzésére alkalmas. Ehhez viszont nem árt, ha tudjuk a kések fajtáit és alkalmazási területeit.

 

Séf kés

 CHEF KÉS - 21 CM

Ez a vágóeszköz igazán jól ismert, ugyanis a szakácsok ezzel a késsel dolgoznak a legtöbbet. Ez nem véletlen, mivel a séf kések többségét szinte bármilyen konyhai tevékenységre alkalmazhatjuk. Az élek rozsdamentes acélból készülnek, így a vágás, szeletelés, darabolás szinte egy álom.

 

Kenyérvágó kés

 

Körülbelül 15-25 cm hosszúságú, fogazott pengével ellátott eszköz, amely a különleges él kialakításának köszönhetően könnyen és gyorsan megoldja a kenyerek vagy egyéb lágy élelmiszerek felszelését.

 

Santoku és Japán kések

 

A japán konyhákban a szakácsok szinte minden feladat elvégzésére ezt a kést használják. A szeletelés, aprítás, darabolás sem okoz túl nagy gondot ennek az eszköznek, ugyanis az élek ezekhez a tevékenységekhez lettek kialakítva.

 

Csontozó kés

 

A csontozó kést, ahogy már a neve is elárulja, akkor használjuk, amikor egy húsról szeretnénk lefejteni a csontot. Ez az eszköz eléggé hegyes, keskeny pengével van ellátva, amely kb. 12-17 cm hosszúságú. A sertés- és marhahús csontozására a merev csontozó kést, a halak és baromfi csontozásához pedig a puhább élű kést célszerű alkalmazni.

 

Természetesen számos késfajta létezik még, de ezeket az eszközöket használjuk a leggyakrabban.

 

Konyhakések a webáruházunk kínálatában

 

Ha szeretnétek még többet megtudni a konyhai késekről, akkor nézzetek körül termékeink között weboldalunkon, ahol nemcsak a hagyományos konyhakéseket találod meg, hanem tradicionális, és különleges vágó eszközöket és kiegészítő termékeket fedezhetsz fel.

 

Webáruházunkban olyan termékeket, eszközöket és kiegészítőket is megvásárolhatsz, amikre szükséged lehet a konyhában. Nálunk minden konyhai kés, felszerelés, munkaruha, konyhai segédeszköz megtalálható.

 

A késeket márkanév szerinti rendszerezésben is megismerheted. A kínálatunkban előfordulnak a Scanpan, Arcos, Icel, Fiskars, Kai, Global, Dick, Burgvogel, Wüsthof és a Mcusta Zanmai kései. A kések rozsdamentes acélból készülnek.

 

A webáruházunkban kapható termékek magas minőséggel rendelkeznek, ugyanis a célunk az, hogy a nálunk vásárolt árukkal minden vásárlónk elégedett legyen. Érdemes ellátogatni hozzánk, főleg azoknak, akik a cukrász vagy szakács szakmában tevékenykednek. A konyhakések mellett a kötények, munkaruhák, cukrász kellékek és rengeteg konyhai kiegészítő termék között válogathatsz.

 

Reméljük, sikerült közelebb kerülni a konyhai kések megismeréséhez. Ha ellátogatsz hozzánk, biztosan rátalálsz mindenre, amire csak szükséged lehet a konyhai tevékenységeid során.

Rólunk mondták vásárlóink