BOLTUNK NYÁRI NYITVATARTÁSA 07.08.-08.18. KÖZÖTT: HÉTFŐ 8:00-18:00 | K-SZ-CS 8:00-17:00 | P-SZ-V: ZÁRVA

Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Ötletek a kötények kiválasztásához

2019.08.15 07:40

Rövid története

Napjainkban

Ha munkánk során hordunk kötényt

Kötény ötletek tőlünk, neked 

Szín

Mintázat

Anyag

Ötletek a kötények kiválasztásához

 

A kötény a ruházatunk védelmére, esetleg díszítésére szolgáló ruhadarab. Viselése legelső sorban a ruházatunk, valamint a testünk védelmére használható. Különböző anyagokból készülhet, ez lehet vászon, gumi, bőr. A választék igen széles, ezért ma olyan kötény ötleteket adunk, amik segítenek a választásban. 

 

Rövid története

 

A bőrből vagy sásból készített kötények már az ókori Egyiptomban megjelentek. Ezeket a ruhadarabokat, az állami szolgálatban álló írnokok viselték. 

 

A középkorban a kötény már a mindennapi viselet része volt. A polgárasszonyok és a szegény jobbágynők egyaránt hordtak ilyen ruhadarabot. 

 

A 15. században a felsőbb osztályok körében elterjedtek a hímzett, díszes változatok. 

 

A 19. században használták iskolai formaruhaként, főleg a leányiskolákban. A magyar népviseletben ez a ruhadarab pedig egy igen fontos kiegészítő, hiszen ezzel ékes a ruha, de nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. 

 

Napjainkban

 

A mai magyar kultúrában a népviselethez még mindig alkalmazzák ezeket a díszes, ékes kötényeket. De nemcsak itt fontos ez a kiegészítő, hanem egyes munkák során is. 

 

Van, ahol kötelező a viselete, van, aki baleset megelőzése érdekében vagy konyhai tevékenység során használja őket. 

 

Ha munkánk során hordunk kötényt

 

Igazán fontos dolog először is leszögezni, hogy milyen munkára fogunk kötényt használni, mivel nem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Könnyen okozhat problémát, ha nem megfelelő alapanyagból készítették. 

 

Ha hentes, vagy túlságosan koszolós munkát végző szakács vagy séf a szakmád, akkor érdemes gumiból vagy erős és könnyen tisztítható anyagú ruhadarabot választani. 

 

A felszolgáláshoz, pincérkedéshez már nem szükséges ilyen kiegészítőt hordani, ott már lehet lazább, akár divatosabb ruhákat is viselni. A lényeg, hogy mindig olyan kötényt válasszunk, amely az adott munkára megfelelő, és színben is odaillő.

 

Kötény ötletek tőlünk, neked 

 

Segítünk neked, hiszen a webáruházunk oldalán rengeteg kötény áll a rendelkezésedre, széles választékkal, színben és méretben egyaránt. Szeretnénk néhány ötletet adni, miként találod meg az álom kötényt.

 

Szín

 

A webáruházunkban szinte minden elképzelés felfedezhető. Nők és férfiak egyaránt válogathatnak a kínálatunkból. A hagyományos fehér, fekete, kék, piros, pink, barna, bézs és szürke színekben pompáznak kötényeink. 

 

Mintázat

 

Csíkos, terepmintás, tortamintás, japán és kínai írásjeles, halálfejes, és még számos más minta. Akár a hobbid, akár az életed a főzés, nálunk megtalálod a tökéletes darabot hozzá.

 

Anyag

 

Választható a farmer, vászon, pamut és saválló pvc kötény. 

 

Mindezek a ruhadarabok megtalálhatók hosszabb és rövidebb, melles kivitelben, valamint egyes modellek felszereltségéhez tartozhatnak zsebek, amelyek különböző eszközök tárolására alkalmasak. 

 

Webáruházunk igyekszik minden feltett kérdésre gyorsan és kielégítően válaszolni. Érdemes körbenézni nálunk, hiszen rengeteg szakmához tartozó árucikk megtalálható a kínálatunkban, amelyek megfelelnek a követelményeknek, strapabíróak, és hosszú élettartamot biztosítanak, legyen az eszköz, ruha vagy cipő

 

Akár szakács, séf, felszolgáló, pincér vagy csak egy lelkes háziasszony vagy, az oldalunkon biztosan megtalálod azt, amire szükséged lehet. 

 

Rólunk mondták vásárlóink