Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Kézzel kovácsolt kések

2019.03.18 11:41

A kézzel kovácsolt kések anyaga, méretei

Milyen munkálatokra is használhatjuk ezeket az eszközöket?

Tisztítás, tárolás

Márkák, márkákhoz tartozó típusok, markolatok

Kézzel kovácsolt kések

 

 

Cégünk széles választékban forgalmazza a szakácsok, cukrászok tökéletes munka eszközét, a késeket. A kézzel kovácsolt késekről tudhatunk meg több információt ebben a kis összefoglalóban.

 

A kézzel kovácsolt kések anyaga, méretei

 

Ezek a kések profi szakácsoknak készülnek, ezért anyaguk és megmunkálásuk kapcsán fontos a minőség. A pengék rozsdamentes acélból készülnek, méretezésük 7 és 26 cm között mozog. Az igazán kifinomult, kézzel kovácsolt késeket profi megmunkálóiknak köszönhetjük. Minden darabnak megvan a maga formája, kialakítása, attól függően, hogy milyen célt szolgál.

 

dick_1905_santoku_szakacskes

 

Milyen munkálatokra is használhatjuk ezeket az eszközöket?

 

Minden kés esetén a mérete és kidolgozása alapján állapítható meg, hogy milyen munkafolyamathoz lehet használni. Többek között lehet csontozókés, zöldség-, konyha-, szakácskés, vagy kenyérvágó, szeletelő, faragó, filéző, esetleg santoku típusú.

 

A kések élezése az adott ételhez vagy munkához lett kialakítva. Lehet recés a kenyér felvágására, szeletelésére, vékony és hajlékony a hámozáshoz, filézéshez, zöldségek darabolásához. A vastag és erős kések a nagyobb húsok darabolására szolgálnak. A kicsi és igen éles pengék pedig a faragáshoz valók.

 

Tisztítás, tárolás

 

Ezeket a késeket többnyire betehetjük mosogatógépbe, mivel a markolatok elbírják a +135 Celsius fokot is. Tárolásuk száraz, és olyan elérhetetlen helyen legyen, hogy ne okozhassanak balesetet. Igen éles pengéjük nagyon komoly sérüléseket okozhat, ezért fokozott figyelemmel használjuk őket.

 

Ahhoz, hogy rendezetten és biztonságokat tudjuk tárolni őket, érdemes lehet egy több részes késtáskát beszerezni, ami garantálja, hogy a szükséges darabot mindig ugyanott találjuk és védve legyenek az eszközeink a külső behatásoktól.

 

Márkák, márkákhoz tartozó típusok, markolatok

 

Weboldalunkon rengeteg szakácskés tárul vásárlóink elé. Most bemutatunk néhányat a több száz termékünk közül.

 

Nézzük például a közel 300 éves múltra visszatekintő Arcos márka kovácsolt késeit. Az akár 10 év garanciát is biztosító márkának több kés típusa is megtalálható oldalunkon, ezek pedig a Kyoto, Clasica, Universal, Nova és Color Prof, Riviera és a Manhattan termékcsaládba tartozó kések.

 

A márka egyik népszerű kése például a 24 cm-es szakácskés, vanádium ötvözetből készült éllel. Használata húsok, zöldségek, főtt ételek darabolására ajánlott. Mindegyik darab tökéletesen illeszkedik használója kezébe, erről gondoskodnak a markolatok is, amelyek szilárd, biztonságot nyújtó, de gondosan megmunkált, tartós anyagból készültek. Makacsul ellenáll a kihívásoknak, a magas és alacsony hőmérsékletnek.

 

Az Arcoson kívül üzletünkben és webáruházunkban több ismert és jó minőségű kézzel kovácsolt késeket és egyéb típusokat kínáló márkával találkozhatsz, például a Scanpan, Fiskars, Dick, Icel, Eikaso Global, Kai, Wüsthoff és Mcusta Zanmai képviselőivel. Mindegyik márka kései tökéletesen megfelelnek minden elvárásnak, amit a használójuk igényel, legyen az bármiféle munkafolyamat.

 

Természetesen a késekhez bármilyen kellék, hozzátartozó kiegészítő is megvásárolható, egyes termékek rendelése esetén akár ajándék is járhat hozzájuk. A gyártók jellemzően több év garanciát biztosítanak a termékeikre, hiszen pontosan tudják, milyen színvonalú eszközöket nyújtanak a vásárlóknak. Ha valamelyik termékünk elnyerte a tetszésedet, rendeld meg online vagy üzletünkben személyesen is megvásárolhatod.

 

Jó nézelődést és kellemes vásárlást kívánunk!

 

 

Rólunk mondták vásárlóink