Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Melyek a legfontosabb cukrász kellékek? - Most eláruljuk!

2020.11.24 22:38

Az előkészítést segítő eszközök

Elengedhetetlen cukrász kellékek

A siker kulcsa a minőség

Hobbi vagy profi cukrász vagy?

Melyek a legfontosabb cukrász kellékek? - Most eláruljuk!

A cukrászat nem csupán egy szakma, sokkal inkább egy életérzés. Az elkészült mesterművekben ugyanis sokszor ott van a cukrász szíve és lelke. Mi a siker titka? Nos, a szakértelem mellett fontos, hogy minőségi eszközökkel is rendelkezzünk. A szakmabeliek tudják, milyen fontos a profi cukrász kellékek beszerzése. Így a következő pár sorban ezekről olvashatsz részletesebben. 

 

Az előkészítést segítő eszközök

 

Vannak olyan eszközök, amelyek nemcsak a cukrász üzemben, hanem a legtöbb konyhában is megtalálhatóak. Ezek többnyire hétköznapi tárgyaknak tűnnek, mégis sok bosszankodást megspórolunk használatukkal.

 

De milyen eszközökre lesz szükségünk az előkészítés során? A reszelő, tésztaszaggató, habverő vagy a különböző kések is nagy segítségünkre lehetnek. Amennyiben te is a szakma legjobbja akarsz lenni, akkor tudod, hogy még az előkészítés során is profinak kell lenned. Szerencsére a vendéglátás eszközeit megtalálod weboldalunkon, így álmod könnyen valóra válthatod. 

 

Elengedhetetlen cukrász kellékek

 

A cukrász kellékek közül kiemelhetjük például a tortafordítót és a kenőkést. Az előkészítés mellett a díszítés és a tálalás is speciális eszközöket igényel. 

A díszítéshez szintén nem mindegy, milyen kellékeket alkalmazunk. De mivel érdemes díszíteni? Szokás például a torta krémjével, díszítőcukrokkal, gabonagolyókkal, csokoládéval, marcipánnal és habbal is. A habzsákokhoz különféle csőrök is tartoznak, amelyeket az adott alkalomhoz illően váltogathatnak. Ezeknek köszönhetően igazán különleges édességeket készíthetsz.

 

Egyedi cukrász kellékeink között te is megtalálod azokat a termékeket, amelyek maximálisan segítik a cukrász munkádat!

 

A siker kulcsa a minőség

 

Habár a legtöbben tisztában vagyunk azzal, milyen eszközökre van szükség a cukrász műveleteket illetően, azonban ami a minőséget illeti, gyakran megtéveszthet minket a szemünk. Honnan tudjuk, hogy valóban jó az, amit veszünk? 

TORTASIMÍTÓ, HAJLÍTOTT - 20 CM

A legtöbb konyhai eszközhöz hasonlóan, a cukrász kellékek szempontjából is fontos, hogy rozsdamentes acélpengéjű darabokat szerezzünk be. Ezenkívül az is fontos, hogy csúszásmentes nyéllel vagy markolattal rendelkezzenek, amelyeknek egyszerre kényelmes és biztonságos a használatuk. Jó példa erre egy speciális tortasimító, amelynek simítónyele polipropilénből készült, így megfelelő komfortot biztosít az alkalmazása. Ráadásul gyors és precíz munka is végezhető vele. A legtöbb eszköz ugyanakkor különböző hosszúságú éllel is el van látva, így a számunkra legjobb méretben szerezhetjük be őket. 

 

Hobbi vagy profi cukrász vagy?

 

Az eszközök kiválasztásában az is szerepet játszik, hogy milyen szinten állsz a cukrászat terén. Ilyen esetben akadhatnak olyan kellékek, amelyekkel otthon nem biztos, hogy

 boldogulnál. Egy valami azonban biztos. Mégpedig az, hogy bármelyik csoportba is tartozol, mindkét esetben lényeges, hogy minőségi eszközökkel dolgozz!

 

Miért? A profi cukrászok életében evidens, hogy vannak elvárások, így a tökéletes eredmény csak minőségi munkaeszközökkel garantált. A hobbi cukrászok életében ez szintén meghatározó lehet, azonban ők kevésbé magabiztosak, így számukra a biztonságos környezet megteremtése az elsődleges. 

 

Ne bízd a véletlenre azt, hogy milyen kellékeket használsz! Keresd fel webáruházunkat, és gazdagodj néhány minőségi cukrász kellékkel!

Rólunk mondták vásárlóink