Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Milyen a jó sajtvágó kemény és lágy sajthoz?

2020.02.26 09:47

A késekről, vágóeszközökről általában

Sajtvágó kemény és lágy sajthoz

Sajtvágó lágy sajthoz

Sajtvágó kemény sajthoz

Kiegészítő termékek sajtvágáshoz

Milyen a jó sajtvágó kemény és lágy sajthoz?

 

A laikusok szerint a sajtvágó nem fontos, szakmabeliként azonban tudjuk, hogy a jó sajtvágó kemény és lágy sajthoz aranyat ér. Nézzük, mit kell figyelembe venni, ha megfelelő eszközt szeretnénk vásárolni!

 

A késekről, vágóeszközökről általában 

 

A kés a profi szakemberek kezében munkaeszköz, aminek a lehető legjobb minőségűnek kell lennie, hogy az elkészült ételek is első osztályúak legyenek. Aprításhoz, vágáshoz, hámozáshoz, tálaláshoz - gyakorlatilag a főzés bármilyen szakasza során szükséges a megfelelő kés, ennek megfelelően vannak különböző típusú kivitelek. A kiválasztásuknál több szempontot is figyelembe kell venni, úgymint a penge hossza és anyaga, a nyél minősége, az élezhetőség, hiszen hosszú távú befektetés munkaeszközt vásárolni. 

 

Ha tovább olvasnál a témában, weboldalunk blog menüjében több érdekes cikket is találhatsz a szakácskésekről. 

 

Sajtvágó kemény és lágy sajthoz

 

A sajtok esetében azt kell átgondolni először is, hogy lágy vagy kemény sajthoz szeretnénk-e kést, illetve vágót vásárolni, ugyanis a kétféle típushoz eltérő vágóeszközt kell használni. 

 

Sajtvágó lágy sajthoz 

 

A lágy sajtok jellemzője, hogy könnyen morzsolódnak, ezért olyan késsel tudjuk gusztusosan felvágni őket, aminek a pengéjére nem tapadnak rá a sajtdarabkák. Emiatt a penge általában lyukacsos vagy legalábbis középen lyukas, ami megakadályozza, hogy a sajtszemcsék rajta maradjanak a késen. A kínálatunkban megtalálható sajtvágó rövid, rozsdamentes acélpengével kialakított, jól kézre áll, könnyen lehet vele a lágy sajtokat is vágni. 

FF SAJTVÁGÓ LÁGY SAJTOKHOZ

 

Sajtvágó kemény sajthoz 

 

A kemény sajtok esetében nem kell attól tartani, hogy morzsálódnak, könnyen szeletelhetők a rozsdamentes acélpengének hála. A weboldalunkon is megtalálható sajtvágó ergonomikus kialakítású, műanyag nyéllel, hogy ne csússzon meg a kézben. Segítségével ízlésesen szeletelhető, darabolható a sajt; minden szakácsnak szüksége van ilyen vagy hasonló vágóeszközre! 

FF SAJTVÁGÓ KEMÉNY SAJTOKHOZ

 

Kiegészítő termékek sajtvágáshoz 

 

Egy konyhában számos eszköznek rendelkezésre kell állnia, hogy a lehető legtökéletesebb ételek kerülhessenek az asztalra. A sajtszervírozás esetében sem csak a vágóeszköz lényeges, vannak bizonyos kiegészítő termékek, amiket mindenképpen be kell szereznie egy profi szakácsnak. A tálalócsipesz segít a sajtdarabok elhelyezésében, ízlésesen elhelyezhetők lesznek általa a falatok.

TÁLALÓCSIPESZ, HAJLÍTOTT - 200 MM

További hasznos termék a vágásbiztos kesztyű, hogy biztosan ne történjen sajtvágás közben baleset! Ne feledkezzünk meg a sajtvágók biztonságos és praktikus tárolásáról sem, jó szolgálatot nyújthat az Arcos mágneses késtartója, amire egyszerűen felakaszthatjuk a használaton kívül lévő vágóeszközöket. A kések éle nem karcolódik, és bármikor könnyen elérhető, amire éppen szükség van. Attól sem kell tartani, hogy nem bír el nagy súllyal, ugyanis egy bárdot is képes megtartani. 


Ha sajtvágót rendelnél akár kemény akár lágy sajthoz, de kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken, kollégáink szívesen fogadnak minden megkeresést!

Rólunk mondták vásárlóink