Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Hímzések, felvarrók, na meg a szitanyomás

2020.01.02 15:07

Egyedi hímzések, egyedi alkotóknak

Élethű szitázás, élethű emblémázás

Hímzés, felvarró, szitanyomás

Hímzések, felvarrók, na meg a szitanyomás

Egy professzionális étterem vagy más vendéglátó egység munkatársának hibátlan megjelenést kell produkálnia. Ezt nemcsak a céges image, a főnök, de a saját precizitása is megkívánja. Egy szakácsnak, egy cukrásznak alkotásához méltó “egyenruhát” kell viselnie. Természetesen a különböző öltözékeket lehetséges egyediesíteni. A következő pár sorban most a hímzésekről, felvarrókról és a szitanyomásról lesz szó.

 

Egyedi hímzések, egyedi alkotóknak

Az egyediség mellett ez a módszer mindig is az azonosításra szolgált. Gondolj bele, elég csak ránézni egy hímzett szimbólumra, és azonnal társítható hozzá valami. Nagyanyáink mintái után a hímzés most újra a reneszánszát éli, mivel már a hagyományos minták mellett, az egyedi elképzelések dominálnak. Mit kell tudni a folyamatról? 

 

Technikai hátterét tekintve beszélhetünk kézi, illetve gépi hímzésről.

 

A kézi hímzést egy előre megrajzolt anyagra készítik el, kétkezi hímzéssel, tű és pamut vagy selyem hímzőfonal segítségével. A mintát különböző öltésformákkal dolgozzák ki. Ha ezt a módszert választod, akkor először fel kell vinni kötényedre a mintát, aztán ki kell varrni. Sajnos időigényes és az öltések meg is lazulhatnak.

 

A gépi hímzés már elegánsabb és tartósabb megoldást kínál. Digitálisan beolvasnak egy mintát egy erre szolgáló különleges berendezéssel, és a kép képpontjainak színével megegyező cérnákat használ az öltéshez. Fotó minőség nem érhető el a technikával, de 4-6-12 színnel is lehetséges az eljárás. 

 

Nehéz lenne vitatkozni, hogy a bravúrosan hímzett, minőségi konyhai kötények vagy a szakácskabátok a népszerűbbek. A sokszínű hímzés alkalmazása ajánlott konyhai ruhadarabok, mint a kötény, póló vagy a szakácskabát esetében. A leggyakoribb a saját név, a logó, a címer vagy a matyó hímzés felvitele.

KÖTÉNY - ROCK GREY MIX

 

Élethű szitázás, élethű emblémázás

Biztosan hallottál már a szitanyomásról, amely más néven filmnyomás. Ekkor egy pozitív filmet alkalmazunk a technológiai eljárás során. Szükség van egy szitakeretre, amelyre rugalmas szitaszövetet húzunk, illetve egy lehúzó gumira, rákelre is. Ha megvan a kiválasztott minta, akkor elkezdődhet a folyamat. Ilyenkor a megvilágított emulziót előhívják, ami a képi részeknél kioldódik. Ezt követően, a szitafestéket ezen a felületen, a lehúzóval átnyomjuk a szövetre, a pólóra.

CHEF LIFE PÓLÓ

 

Ez a legkedveltebb emblémázási forma, mit gondolsz, miért? A válasz egyszerű. Ez az egyik legtartósabb módszer, és szinte minden textilen hatékonyan alkalmazható. Leginkább vizes bázisú festékekkel érdemes nyomni a pólóra, hiszen ez bőr- és környezetbarát is egyben. Leggyakrabban pólókra, emblémák, feliratok és szövegek felviteléhez használják.

 

Megtetszett az ötlet? Akkor ajándékozz tréfás pólót szakács barátodnak! Örömében talán még a szakácsok imáját is elmondja!

HEISENBERG SALT BAE PÓLÓ

 

Hímzés, felvarró, szitanyomás

A hímzések, felvarrók, a szitanyomás ma már a legtöbb vendéglátó egység megjelenését támogatják, hiszen a különböző szövetek, munkaruhák mindegyikéhez megtalálható a megfelelő módszer. Alkalmazásuk előtt azonban érdemes érdeklődni, melyik a legoptimálisabb választás számodra, így biztosan profi megjelenést érhetsz el munkád során.


Nézz körül webáruházunkban!

Rólunk mondták vásárlóink