Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Design kötény, bor, zene – legyen bulis a főzés!

2019.11.06 21:19

Design kötény – mikor kell viselni?

Akinek a design kötény kötelező a buliban is

A hétköznapi főzés is lehet szórakoztató

Design kötény, bor, zene – legyen bulis a főzés!

Szereted a főzős műsorokat vagy az olyan filmeket, amelyekben általános viselet a design kötény, zenére főznek az emberek, kezükben egy pohár borral? Nagyon kellemes és hangulatos is lehet a főzés, nem csupán egy mindennapos muszáj-feladat, ami mindig ugyanúgy telik el. Pár tippel szolgálunk arra az esetre, ha szervezni szeretnél egy közös főzést a haverokkal, vagy meglepnéd a barátaidat egy olyan estével, amikor nem az evés, hanem az ételkészítés kerül a középpontba.

Design kötény – mikor kell viselni?

A kötény az kell, mivel ez az a ruhadarab, ami megvéd a főzés közben kifröccsenő zsírtól, ami foltot hagy a ruhádon. A design kötény meg azért kell, mert az buli – annyiféle és -fajta mintázattal lehet kapni, hogy minden alkalomra találsz megfelelőt. Koponya mintás, kínai írásjel mintás, van olyan, amelyen a szakácsok imáját találod. Ha tehát felkészültél, felvetted a szuper kötényedet, lássuk, hogyan töltsetek el egy főzős, kajálós partit!

  1. Legyen az estének egy témája: ez a téma lehet egy tájjellegű konyha ételeinek főzése, pl. kínai szezámmagos csirke vagy sushi készítés. A téma persze lehet maga az alkalom is, ami miatt összegyűlt a nép, pl. születésnap, házassági évforduló. Ilyenkor is dukál egy-egy design kötény az ünnepeltnek, amin akár a saját neve, beceneve díszeleghet.

NÉV HÍMZÉS

  1. Stílusos zene: a témaesthez illő zenei világ még inkább segít a hangulat felidézésében: egy-egy dal karaoke változatát pedig kellően bátor állapotban elő is adhatjátok. Biztosan jól fogjátok érezni magatokat, hiszen a zene ellazít és ugyanakkor feldob.

 

  1. Keverj egy koktélt: mindenkinek jól áll a kezében egy koktél, ami színes és finom. Mielőtt koktélbárt nyitsz, javasoljuk, hogy a koktélokat mindenképpen kötényben készítsd el – a kifacsart citrom vagy narancs, esetleg turmixolt, jól felrázott epres finomságok a pohárban landoljanak, és ne az inged közepén!

 

  1. Mindenki hozzon egy hozzávalót: hívd meg a családtagjaidat, hogy közösen főzzetek, és mindenki hozzon magával egy-egy alapanyagot: valaki húst, valaki zöldséget, mások pedig köretnek való tésztát, rizst.

 

  1. Az egyszerű – nagyszerű: Ilyenkor érdemes jól bevált és mindenki által kedvelt recepteket megcsinálni, és olyan dolgokat főzni, amiket szinte nem lehet elrontani.

Akinek a design kötény kötelező a buliban is

Egy extravagáns ötlet, ha szeretnél egy különleges bulit tartani, hogy meghívsz egy profi szakácsot, aki valamilyen egyszerű, de látványos ételkülönlegesség elkészítését tanítja meg a vendégeidnek. Egy hivatásos szakács nem hagyja otthon a kötényét, és ad a megjelenésére még a konyhában is. A szakácskötény fazonja, színe és anyaga is eltérő lehet. Hosszabb vagy rövidebb fazon, fehér vagy színes, bárkötény vagy melles kötény.

OREGON STÍLUSÚ, KÉK CSÍKOS, MELLES KÖTÉNY

A pincérek szintén nem jelennek meg kötény nélkül. A pincér az, aki a konyha és az étterem között állandóan úton van – neki a legfontosabb, hogy a ruházatuk rendezett és tiszta legyen. Kötényük lehet lemosható, farmerből vagy vászonból készült bisztró kötény vagy bárkötény is.

PINCÉR-, SZAKÁCSKÖTÉNY EGY ZSEBBEL

A hétköznapi főzés is lehet szórakoztató

Ha vége a vacsorapartidnak, hazamennek a vendégeid, és Te otthon maradsz az ételmaradékok és a koszos tányérok társaságában. Kitakarítasz, elmosogatsz, elmész aludni. Tudod, hogy holnap újra “csak főzni” kell. Azonban nem kell lemondanod arról, hogy másnap és minden nap jól érezd magad a mindennapi ételkészítés közben – elő a legszebbik design kötényeddel, zene indít, bort a pohárba, és hajrá! 

Élvezd a főzést, mert aki szeret és tud főzni, sokaknak tud örömet okozni és ünnepet teremteni! Nézz körül kínálatunkban!

Rólunk mondták vásárlóink