Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Az igazán elegáns fekete barista kötény

2019.09.19 06:51

Nézzük, honnan is származik ez a ruhadarab

Különböző fazonok

Fekete barista kötény

 

Az igazán elegáns fekete barista kötény

Hogy mire is szolgál valójában egy fekete barista kötény? Ezt a kivitelt leginkább a vendéglátásban dolgozók hordják, általában a test védelmére alkalmazható ruhadarab.

 

Készülhet különböző anyagokból a kötény: lehet vászon, gumi és bőr, amit eltérő területeken is alkalmaznak.

 

Nézzük, honnan is származik ez a ruhadarab

 

Már az ókori Egyiptomban is alkalmaztak kötényeket. Ezt a kiegészítő ruhadarabot az állami szolgálatban álló írnokok hordták.

 

A középkorban már szinte mindennapos viselet volt a polgár asszonyoknak és a jobbágy nőknek.

 

A 15. században már megjelent a kicsit hímzett, díszített változatuk is. A 19. században a leányiskolákban is bevezették a használatát, és egyre több országban terjedt el a viselete. Elsősorban német területeken és az oroszoknál. Később már a magyar népviseletben is igen fontos szerepet töltött be, és nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is, ezt nevezték matyó népviseletnek.

 

Napjainkban már csak meghatározott helyen és munkák során viselünk kötényt. Gondolok itt a szakácsokra, felszolgálókra, pékekre, hentesekre és háziasszonyokra.

FEKETE, MELLES KÖTÉNY - PATENTTAL ÁLLÍTHATÓ, KÉT ZSEBBEL

 

Különböző fazonok

 

A kötények különböző fazonban és anyagból készülnek, amelyeket a vendéglátásban nagyon nagy odafigyeléssel és szinte kötelezően alkalmaznak. De nem mindegy természetesen, hogy milyet használunk, mivel az eltérő munkakörök különböző kiviteleket követelnek meg.

 

Az egyes vendéglátó egységekben meghatározott a fazon és szín. A választék mégis fontos a vásárlók, cégek számára. Ennek a választási lehetőségét webáruházunk kínálata teszi lehetővé.

 

A webshopunk oldalán megtalálhatók a hosszú és rövid fazonú, a derekas és nyakba akasztható, egyszínű, mintás, csíkos kötények. Megvásárolható még a bár vagy felszolgáló kötények is, amelyek a közepükön egy nagy zsebbel vannak ellátva notesz és íróeszköz számára. Színben és anyagban is sokféle változatot ismerhetünk meg a kínálatban szereplő kötények között.

 

Fekete barista kötény

 

A mai modern vendéglátásban szinte már nélkülözhetetlenek a baristák. Ez a kötény típus az ő munkájukat teszi elegánsabbá. Kiválóan alkalmas kávézóba, cukrászdába, étterembe. Fehér vagy színes ingre, pólóra, formaruhára is felvehető. Nagyon elegáns, igényes megjelenést biztosít. Ennél a típusnál is számos anyag, szín és fazon választható.

 

A legkedveltebb és legszokványosabb a fekete barista kötény, amelyet a vendéglátó egységekben dolgozó alkalmazottaknak ajánlunk. A kötény 35%-ban pamutból és 65%-ban poliészterből készült. Az anyagából adódóan rendkívül erős, strapabíró, kiváló színtartó képességgel is rendelkezik. Ipari mosással is tisztítható.

 fekete barista kötény

Ezek a szempontok rendkívül fontosak, ugyanúgy, mint a strapabírás, színmegtartás, aki ugyanis a vendéglátás bármely területén dolgozik, pontosan tudja, milyen megpróbáltatásoknak vannak kitéve ezek a ruhadarabok. Ezért lényeges a minőség is.

 

Cégünk kínálatában előfordulnak még a derekas, zsebes szakácskötények, különféle cukrász, felszolgáló vagy otthoni használatra alkalmas kötények is. Színben és mintában is igen széles választék tárul a vásárlók elé, úgyhogy mindenki látogasson el hozzánk, és válogasson kedvére a szebbnél szebb kötények között.

SZAKÁCSKÖTÉNY - FEKETE, NAGY MÉRETŰ

Rólunk mondták vásárlóink