Minden amit a vendéglátásról tudni kell

Mit kell tudnunk a késélező acélról?

2019.10.03 07:00

Otthoni használat

A késélező acél munkaeszközként történő használata

Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?

Mit kell tudnunk a késélező acélról?

Hatalmas a kínálat, sokszor elveszik az ember a rengeteg késélező acél között. Az acélok a legelterjedtebb fenők, ezt az eszközt, már biztosan mindenki használta már. Nem igényel sok gyakorlatot, gyorsan elővehető, és pillanatok alatt visszaállítja a kés tompa élét.

Otthoni használat

A késélezők szinte bármely típusú kés élezésére alkalmasak, így a használatuk egyszerű. Egyik konyha polcáról sem hiányozhatnak ezek az eszközök, hiszen bármikor szükség lehet rájuk. Elég bosszantó, ha egy tompa élű késsel kell dolgoznunk. 

Otthoni késélezésre elsősorban a durva és a finom acélokat ajánlatos használni. A kések egy háztartásban könnyebben sérülnek (például sokan bontják vele a konzervet, vágják a kenyeret egy szeletelő késsel, vagy a konyhapultban egymás hegyén-hátán tárolják ezeket az eszközöket). 

Ezért erősebb, keményebb megmunkálásra van szükségünk otthon, mint egy hentes pultban használt késre, ahol ugyanazon munkafázis során használják ugyanazt a kést.

A késélező acél munkaeszközként történő használata

FENŐACÉL - FISCHER

Böllérek, hentesek számára főként a finom és a polír acélokat szokták ajánlani. A szakemberek számára a kés nemcsak egy egyszerű kellék, hanem a munkaeszközük is. Ezért többnyire jó állapotú, jó minőségű késeik vannak, szerencsére ritka, hogy valaki életlen késsel fog neki a munkának. 

Ezért, amikor a hentes vagy böllér választ élezőt, akkor csak a finom és polír acélokat veszi figyelembe a vásárlásnál. Mivel naponta többször is nyúlnak ehhez az eszközhöz, jó fogású, strapabíró acélt kell, hogy kínáljanak fel a boltok.

Erre a célra a legmegfelelőbb beszerzési hely a webáruházunk. Itt beszerezhetsz minden olyan eszközt, amire a munkád során szükséged lehet. Történetesen a késélező acélokat is.

A fenőacélokat mindenkinek nyugodtan ajánljuk, de nagyon fontos, hogy a megfelelő terméket válasszák ki. Nagyon nagy a választék, nem szabad elhamarkodni a döntést.

Milyen termékek találhatók meg a kínálatban?

Példaképpen két termékünket ajánlanám a figyelmetekbe. Az egyik az Arcos 23 cm-es gyémánt fenőacél. A biztonságos használatot a csúszásmentes polipropilén nyél adja. Alapfelszereltsége az akasztógyűrű és az ujjvédő. Ez a fenőacél speciálisan edzett, nagy szilárdságú, és kopásálló acélból készült. A kések tökéletes élességének kialakításában az acél bordázata ad segítséget, amely igen finom. Ez a termék, 10 év gyártói garanciával rendelkezik.

GYÉMÁNT FENŐACÉL, KEREK - 23-CM-ES, ARCOS

A másik termékünk a Solingen Eikaso 26 cm-es fenőacél, mely fa nyéllel van ellátva. A fenőacél Németországból származik, így magáénak tudhatja a kiváló német minőséget. Használata egyszerű, és biztonságos.

FENŐACÉL FA NYÉLLEL - SOLINGEN EIKASO - 26 CM

A fenőacélokat is ugyanúgy, mint a minőségi késeket, karban kell tartani. Ha ezeket az eszközöket is elhanyagoljuk, akkor a vele végzett munka nem lesz eredményes. Ezért fontos a helyes tárolás és a gondos tisztántartás.

Ha bármilyen segítségre van szükséged a fenőacélok kiválasztásához, akkor nyugodtan írj nekünk vagy keress fel személyesen, hiszen mi nem csak egy webshop vagyunk!

Rólunk mondták vásárlóink