Innovatív késélező bal- és jobbkezes használathoz.
A kések élezéséhez két szint áll rendelkezésre, attól függően, hogy mennyire tompa a kés éle.
Az első szint, a "durva", ajánlott, amikor a kés tompa.
A második szint, a "finom", alkalmas mind az első szint után következő finom élesítésre, mind a kés élének a megtartására.
A fogazott szélű késeket csak a második szint alkalmazásával lehet megélezni.
A németországi Solingenben alapított cég a késélezőjét úgy tervezte meg, hogy bárki, akár tapasztalat nélkül is könnyen élesíthesse a késeit.
Mivel a készülék kb. 30 fokos vágási szöget biztosít, mindenféle kések élezésére alkalmas.
- A kés élének hátsó végét a csiszoló lamellákra függőlegesen kell a horonyba elhelyezni
- majd óvatosan húzd át rajta a pengét a csúcsáig
- a késélező fogantyúját a másik kezeddel tartsd
- ezt az eljárást megismételheted a penge életlenségének megfelelően
- A legjobb eredmény érdekében a pengéket minden fenés előtt és után tisztítani kell